Skip to main content
KarriärStockholm

Junior Mekanikkonstruktör

Svekon, Sveriges bästa ingenjörsbyrå, söker dig som vill vara med och utveckla det svenska totalförsvaret. På Svekon får du vara med där det händer, från behov till färdig lösning. Tillsammans arbetar vi för att skapa en bättre morgondag.

Jag som rekryterar till den här tjänsten heter Michael Brandt. Jag vill skapa en miljö där individen får utrymme att växa och utvecklas. För mig är det viktigt att Svekon är ett företag som präglas av framåtanda, gemenskap men även av ett stort kundfokus.

TJÄNSTEN

Dina arbetsuppgifter som mekanikkonstruktör kan vara systemarbete, kravhantering, teknisk projektledning, dokumentation och konstruktion. Många projekt består av kompetenser inom exempelvis mekanikkonstruktion, elektronikkonstruktion, systemsäkerhet och ILS/dokumentation. Hos Svekon får du möjlighet att vara verksam i hela kedjan från offert, beställning, genomförande och leverans.

Du kommer att arbeta med projekt inom försvarssektorn, både mot myndigheter och aktörer inom industrin, samt vara med och bidra till en bättre och tryggare morgondag. Tidigare projekt har exempelvis involverat konstruktionsarbete kring sjukvårdsutrustning i ambulansfordon, integrering av ledningssystem och leverans av klättringsutrustning och dokumentation. Arbetet sker både självständigt och i team beroende på projektens storlek.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som gillar att ta ansvar och är resultatorienterad för att lösa uppgiften. Lyhörd mot kunden och teamet, engagerad och tycker om att samarbeta med andra. Du trivs i konsultrollen, där det stundvis är högt tempo och där kundens behov står i fokus.

Vi ser gärna att du har en master- eller kandidatexamen inom exempelvis maskinteknik, mekatronik, eller industriell ekonomi och 0-3 års arbetslivserfarenhet. Tidigare erfarenheter inom försvarsbranschen är meriterande men inget krav. Kanske har du genomfört värnplikt, sommarjobbat eller genomfört ditt examensarbete inom försvarssektorn?

VI ERBJUDER

Svekon erbjuder det bästa av två världar; omväxlingen i konsultrollen där du får arbeta med många olika typer av kunder och projekt och gemenskapen och kunskapsutbytet som du får av att jobba tillsammans med dina kollegor i in house-uppdrag. Vi bedriver oftast våra uppdrag i vad vi kallar Svekon Team, där vi i tvärfunktionella grupper arbetar mot ett gemensamt mål och en helhetsleverans.

Du får arbeta i en kreativ och spännande miljö, med förmånen att ha kontor och prototypverkstad under samma tak. Du kommer till en flexibel organisation där du har stora möjligheter att påverka ditt arbete, dina framtidsmöjligheter och din kompetensutveckling. Din kreativitet kommer att tas till vara hos oss. Vi är måna om att vår personal ska trivas och genomför därför många personalaktiviteter och erbjuder bra villkor och förmåner.

DIN ANSÖKAN

Skicka in din ansökan via LinkedIn.
Varmt välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande!

För vidare information/frågor kontakta Michael Brandt på michael.brandt@svekon.se eller 076-492 76 38.

Om företaget

Svekon är en komplett ingenjörsbyrå inom i första hand mekanisk konstruktion och produktutveckling. Verksamheten, som grundades 1971, är inriktad på ingenjörsinsatser och leveransåtaganden och omfattar alla steg från idé till leverans av färdig produkt och lösning. Vår personal kännetecknas av bred kompetens med personligt engagemang. Vår kundkrets finns inom medelstora och stora företag samt statliga myndigheter. Uppdragen sträcker sig från konsumentprodukter till tunga konstruktioner. Idag sitter merparten av våra ingenjörer i våra egna lokaler i Solna och Borlänge och bara ett fåtal sitter på uppdrag ute hos kund. Våra nya lokaler är skräddarsydda för Sveriges bästa ingenjörsbyrå.

ATT JOBBA PÅ SVEKON