Edgeware

Tunnplåtskapsling till plattform för streaming av videotjänster

Edgeware har sedan starten 2004 varit ett företag som legat i framkant av sin genre plattformar för streaming av videotjänster via internet. De produkter Svensk Konstruktionstjänst arbetat med är serverchassin, tunnplåtskapsling, för den elektronik Edgeware utvecklar. Genom att vara först att kombinera FPGA-processorer och flashminnen för lagring och streaming av videofiler har man kunnat minska den yttre formfaktorn och strömförbrukningen med upp till 90% jämfört med konkurrerande företags produkter.

Sedan 2007 har Svensk Konstruktionstjänst och Edgeware haft ett nära samarbete för utveckling av mekaniken till deras produkter, såväl omkonstruktion som nykonstruktion av de mekaniska komponenterna i chassit som kapslar in elektroniken med emi-skydd och tillräcklig lufttillförsel för minnen och processorer.

Chassit som är avsett för 19” serverrack är av storleken 1-Unit halvdjup vilket är ett av de mest styrande och krävande samt försvårande kraven som har ställts på tunnplåtskapslingen. En kombination av laserskärning och stansning samt etsning utgör tillverkningsmetoderna som sammanslaget med ett hantverk av bockning utgör ett stileget chassi.

– Svårigheterna under det senaste projektet Orbit 3020 har varit att minimera antalet unika komponenter men att samtidigt bibehålla emi-skydd , luftflöde och de yttre måtten som är standardiserade, berättar Peter Eriksson som varit konstruktör under de senaste projekten.

Related Projects

Start typing and press Enter to search