Nytt projekt för Thule

Förutom cykelbarnstolen Thule RideAlong, har vi även deltagit i utvecklingen av den frontmonterade cykelbarnstolen Thule RideAlong Mini som används för mindre barn. Precis som för projektet med den fullstora cykelbarnstolen, stod design, användarvänlighet och säkerhet i fokus.

Några utmärkande egenskaper för Thule RideAlong Mini:

  • Justerbara vadderade 5-punktsselen för bekväm och säker färd.
  • Fotremmar och fotstöd som kan justeras enkelt med en hand som gör sätet lätt att använda och anpassa när barnet växer.
  • Möjlighet att fästa eller ta loss sätet från cykeln på nolltid tack vare snabbfästet av universaltyp, som passar både vanliga och ovala ramar.
  • Säkerhetsindikatorn på snabbfästet signalerar att sätet är korrekt monterat.

Svensk Konstruktionstjänst blev inkallade i projektet tack vare vår praktiska erfarenhet från utvecklingen av Thule RideAlong samt kunskap gällande standard- och säkerhetskrav för cykelbarnstolar. Ett av områdena där vi bidrog med erfarenhet från tidigare projekt var infästningen mot cykeln.

Om samarbetet/Svensk Konstruktionstjänsts insats säger Patrik Zander, projektledare:

”Att vända sig till Svensk konstruktionstjänst var naturligt då vi hade goda erfarenheter från det föregående projektet. Samarbetet fungerade mycket bra och resultatet var helt i linje med vad som efterfrågades.”

Related Projects

Start typing and press Enter to search