INITI är ett svenskt företag som utvecklar exklusiva badrumslösningar. INITI vill förändra hur världen ser på badrum genom att personifiera badrummet med råa och naturliga material med ursprung i den skandinaviska traditionen. Ett rum som öppnar upp och lyfter in nya material, som överraskar och skapar en helt ny känsla. INITI ser också badrummet som det nya sociala rummet där man kan mingla över ett glas champagne.

Uppdraget

Svekon fick i uppdrag i samarbete designbyrån Myra att utveckla en ny produktserie bestående av sju olika badrumsmöbler. Arbetet omfattade mekanisk konstruktion, tillverkning av prototyper, hållfasthetsberäkningar, tester samt montering och driftsättning av de färdiga produkterna. INITIs badrumsmöbler har strikta designkrav och består av tunga material så som sten och betong. Att få dessa tunga material att sväva och att få möblerna att kännas viktlösa har varit en stor konstruktionsutmaning.

Slutresultat

Slutresultatet är sju banbrytande badrumsmöbler: en elegant förvaringslösning med dolda luckor, tre eleganta tvättställ, två badrumsöar i granit och corian samt en 5-kantig ho i ärgad koppar. All mekanisk konstruktion och tekniskt underlag har tagits fram av Svekon, bestående av tillverkningsunderlag för svetsade konstruktioner, plåtar, snickerier samt stenar och andra naturmaterial.

Hampus Krantz och Sebastian De Arteaga, ansvariga konstruktörer på Svekon, tycker det har varit en otroligt spännande resa att se produkterna växa fram och få vara med att utveckla produkterna från konceptstadie till färdiga produkter. Framför allt har det varit INITI:s totalt kompromisslösa inställning till materialval och vision som har varit utmanande och roligt, och det är just denna utmanande kompromisslöshet som har lett till unika och fantastiska produkter som inte liknar något annat på marknaden.

”Att utveckla en helt ny badrumsserie som inte liknar något annat på marknaden har minst sagt varit en resa. Jag är glad att Svekon varit en del av resan och vi kommer att utveckla många fler produkter tillsammans i framtiden”

Peter Kandel, VD, INITI.

Example One hampus.krantz@svekon.se 08-120 88 630 - HAMPUS KRANTZ, BUSINESS AREA MANAGER ”Jag drivs av att förstå hur morgondagens produkter upplevs av slutanvändaren. Med en iterativ utvecklingsprocess ur ett användarcentrerat perspektiv kan vi åstadkomma en produkt med harmoni mellan form, funktion och tillförlitlighet.” HAMPUS KRANTZ BUSINESS AREA MANAGER