Svekon har samarbetat med Louqe sedan 2017, när utvecklingen av succén Ghost S1 – ett minimalistiskt datorchassi i skandinavisk tappning – påbörjades. Raw S1 är deras senaste skapelse. Ett chassi som på ett stilfullt sätt maximerar din dators prestanda.

VÅGADE BRYTA MÖNSTRET

Den här gången kom Louqe till Svekon med en uppdatering på Ghost S1, men under den iterativa konceptfasen valde man att gå på en linje som var snävare, mer utmanande och framförallt mer Louqe än tidigare.

OM DESIGNEN

Arbetet med designen renderade i flera designkoncept som diskuterades, vilket i sin tur ledde fram till vad som nu är Louqe Raw S1. Svekons arbete har bestått av en stor del industridesign, men också mekanikkonstruktion i både formbunden aluminium och finmekanisk plastkonstruktion.

Det utvändiga resultatet – en stilren unibody i formbunden aluminium – gör att Raw S1 hör hemma uppe på skrivbordet snarare än under det. Produkten utmärker sig invändigt med kontakter diskret placerade i hörnen, hjälp för smarta kabeldragningar och plats för de bästa komponenterna på marknaden. Utvändigt är det en minimalistiskt design med maximalt luftflöde, byggd på höjden och med fokus på användarupplevelsen. Chassit öppnas uppifrån och datorns komponenter presenteras likt ett kärnbränslebyte.

Vi är väldigt tacksamma för Svekons förmåga att skapa smarta och eleganta lösningar som inte stör den exteriöra skönheten. De har till exempel bidragit med stilfull quicklock-mekanism och sömlös anpassning mellan Unibody och Sideerails.

Björn Carlshamre, Louqe

TILLVERKAD I SVERIGE

Louqe har sedan Svekon inledde samarbetet haft en tydlig önskan om att kunna producera sina produkter lokalt. Tack vare Svekons breda kunskap inom supply chain har detta kunnat bemötas, och Raw S1 är ännu en produkt från Louqe som tillverkas i Sverige. Fördelarna med detta är många, men framförallt innebär det en bättre och närmare kontakt med tillverkaren, vilket ger en högre kvalitet på slutprodukten.