Skip to main content
MedarbetareNyheter

”Jag hoppas få tillfälle att tilllämpa min kompetens inom textil i kombination med mekanik”

Hon började i textilbranschen men har nu sadlat om till mekanikkonstruktör. Möt Svekons nya medarbetare Jenny Petersson!

Du kommer direkt till Svekon från skolan. Berätta lite om din utbildning!
– Nu gick jag 3D-CAD konstruktör/innovatör och gjorde mitt exjobb här på Svekon, men jag har jobbat med textil innan. Där har jag en högskoleutbildning inom designteknik, som är konstruktion inom textil med fokus på allt mellan design och färdig vara.

Hur kommer det sig att du sadlade om?
– Jag hade jobbat i ungefär tre år med textil, men då kom corona. Så då sökte jag till den utbildningen som jag gick nu lite spontant, för jag tänkte att jag ville ha en plan B om jag skulle bli varslad. Sen slutade det med att jag inte blev varslad, men jag tyckte det verkade kul så jag ville ändå testa. Så det var egentligen inte planen, jag hade nog varit kvar inom textil om det hade varit en annan tid. Jag hoppas få tillfälle att tilllämpa min kompetens inom textil i kombination med mekanik.

Vilken typ av projekt trivs du bäst med?
– När det krävs lite tankekapacitet för hur man ska lösa saker. Det är kul när man hittar en lösning på någonting, eller kommer på något bra.

Vad gör du annars på fritiden?
– Jag går väldigt mycket på standup i perioder. Det gillar jag. Jag går mycket på gratisställen där det är många som inte är så etablerade, men många är jättebra. Big Ben är det bästa som är hela tiden, sen kommer det upp lite småklubbar här och var som också kan vara bra. Men det är lite kul, det kan vara folk som är nya och kanske riktigt dåliga, sen kan det komma någon rätt känd som ska testa nytt material för en ny show de ska ha. Så det kan gå åt båda hållen. Det händer mycket.