Karriär

Svekon söker Mekanikkonstruktör

Svekon söker dig som vill vara med och utveckla till framtidens produkter och system. Du får vara med där det händer, från idé till lanserad produkt. Hos oss får du chansen att skapa en bättre morgondag.

Jag som rekryterar till den här tjänsten heter Hampus Krantz och är affärsområdeschef på Svekon i Solna. Jag tror på det coachande ledarskapet där individen får utrymme att växa och utvecklas. För mig är det viktigt att Svekon är ett företag som präglas av omtanke och gemenskap men även av stort engagemang och kundfokus. Tillsammans bidrar vi till att utveckla Svekon och våra kunder.

VI ERBJUDER

Svekon erbjuder det bästa av två världar. Omväxlingen i konsultrollen som medför arbete med många olika typer av kunder och produkter i olika branscher. Samtidigt har du gemenskapen och kunskapsutbytet tillsammans med dina kollegor i ingenjörsbyrån.

Att arbeta hos oss innebär att arbeta i ett högt tempo i en kreativ och spännande miljö, ofta med flera parallella uppdrag. Arbetet bedrivs främst i teams, där vi tillsammans bidrar till att komma framåt i projekten. Du kommer till en flexibel organisation där du har stora möjligheter att påverka ditt arbete, dina framtidsmöjligheter och din kompetensutveckling. Din kreativitet kommer att tas till vara hos oss. Vi vill att vår personal ska trivas och genomför därför många personalaktiviteter och erbjuder bra villkor och förmåner.

TJÄNSTEN

I rollen som mekanikkonstruktör kommer du att arbeta med många spännande projekt som innehåller allt ifrån framtagning av kravspecifikation, användarstudier, brainstorming till slutfaser såsom test och verifiering samt industrialisering. Produktfloran följer dagens trender såsom uppkopplade produkter, konsumentprodukter samt medtech. Se exempel på projekt på vår websida.

Du kommer att arbeta i både små och stora projekt, från mindre förstudier till större utvecklingsuppdrag med tvärfunktionella team innehållande elektronikkonstruktörer, mjukvaruutvecklare, industridesigners, projektledare med mera. I vissa projekt kommer du behöva ansvara för att driva konstruktionsarbetet, kanske. som en konstruktionsledare. Du kommer att arbeta med allt som produktutveckling innebär, ifrån tidsestimering, framtagning av kravspecifikation, användarstudier, brainstorming till slutfaser så som test och verifiering och industrialisering.

KVALIFIKATIONER

Som person ska du vilja ta ansvar. Du är resultatorienterad, nyfiken, lyhörd, engagerad och har lätt för och gillar att samarbeta med andra. Tjänsten innebär att du behöver vara en social och utåtriktad person som gärna kommunicerar och sätter kunden i fokus. Vi arbetar i huvudsak på svenska men även engelska förekommer i våra projekt.

Du är högskole- eller civilingenjör med minst 5 års arbetslivserfarenhet i bagaget. Vi välkomnar också kandidater med gymnasial bakgrund, kompletterad med en branscherfarenhet.

Du har god kompetens inom produktutveckling, har en förmåga att se lösningar på problem och gillar att vara drivande i det tekniska.

Du är van att arbeta med allt som nykonstruktion innebär och känner dig hemma i en prototypmiljö med ena foten i vårt designlab. Som produktutvecklare hos oss behöver du kunna hantera 3D-CAD-system som t.ex. Solidworks, Inventor mfl. Du har även god datorvana och arbetar dagligen med vanliga stödsystem som MS Office (Word, Excel etc.)

DIN ANSÖKAN

Skicka in din ansökan, med CV och personligt brev till jobb@svekon.se.
Varmt välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande!

Om du har frågor gällande tjänsten så är du välkommen att kontakta Hampus Krantz, 08-120 88 630 alt. hampus.krantz@svekon.se.

Example One hampus.krantz@svekon.se 08-120 88 630 - HAMPUS KRANTZ, BUSINESS AREA MANAGER ”Jag drivs av att förstå hur morgondagens produkter upplevs av slutanvändaren. Med en iterativ utvecklingsprocess ur ett användarcentrerat perspektiv kan vi åstadkomma en produkt med harmoni mellan form, funktion och tillförlitlighet.” HAMPUS KRANTZ BUSINESS AREA MANAGER

Om företaget

Svekon är en komplett ingenjörsbyrå inom i första hand mekanisk konstruktion och produktutveckling. Verksamheten, som grundades 1971, är inriktad på ingenjörsinsatser och leveransåtaganden och omfattar alla steg från idé till leverans av färdig produkt och lösning. Vår personal kännetecknas av bred kompetens med personligt engagemang. Vår kundkrets finns inom medelstora och stora företag samt statliga myndigheter. Uppdragen sträcker sig från konsumentprodukter till tunga konstruktioner. Idag sitter merparten av våra ingenjörer i våra egna lokaler i Täby och ett fåtal sitter på uppdrag ute hos kund. Från oktober 2019 kommer vi att sitta i helt nya lokaler, i Frösunda, Solna. Den nya lokalen är skräddarsydd för Sveriges bästa ingenjörsbyrå.

ATT JOBBA PÅ SVEKON