Karriär

Svekon söker nyfiken Elektronikkonstruktör

By 2021-07-13augusti 12th, 2021No Comments

Svekon söker dig som vill vara med och utveckla framtidens produkter och system. På Svekon får du vara med där det händer, från ett behov till en färdig lösning. Tillsammans bidrar vi till en bättre morgondag.

Jag som rekryterar till den här tjänsten heter Frida Prästings och är kontorschef på Svekons kontor i Borlänge. Jag tror på ett ledarskap där varje medarbetare får utrymme att växa och utvecklas. Jag tror också på långsiktighet och en hållbar vardag för varje medarbetare. Därför har vi bland annat valt att satsa på nya lättillgängliga lokaler, oavsett var du bor och hur du väljer att ta dig till jobbet. För mig är det viktigt att Svekon är ett företag som präglas av omtanke och gemenskap men även av stort engagemang och kundfokus.

VI ERBJUDER

Svekon erbjuder det bästa av två världar. Omväxlingen i konsultrollen som medför arbete med många olika typer av kunder och produkter i olika branscher. Samtidigt har du gemenskapen och kunskapsutbytet tillsammans med dina kollegor på ingenjörsbyrån. Att arbeta hos oss innebär att arbeta i ett högt tempo i en kreativ och spännande miljö ofta med flera parallella uppdrag.

Vi bedriver våra uppdrag i team, där vi tillsammans bidrar till att komma framåt i projekten. Du kommer till en flexibel organisation där du har stora möjligheter att påverka ditt arbete, dina framtidsmöjligheter och din kompetensutveckling. Din kreativitet kommer att tas till vara hos oss. Vi vill att vår personal ska trivas och genomför därför många personalaktiviteter och erbjuder bra villkor och förmåner.

TJÄNSTEN

Vi satsar just nu extra mycket på att bygga upp kompetensen inom hårdvaru- och mjukvaruutveckling. Din uppgift blir att ta dig an våra uppdragsgivares spännande uppdrag, vilket är allt ifrån att ta fram en enskild lösning, till att leverera hela den färdiga produkten eller systemet. Du kommer ha förmånen att ha kontor och prototypverkstad under samma tak, vilket gör att du kan arbeta väldigt kreativt och praktiskt. Arbetet sker både självständigt och i team beroende på projektens storlek.

I rollen som elektronikkonstruktör kommer du att konstruera och arbeta med många spännande produkter som innehåller både digital och analog elektronik. Produktfloran följer dagens trender så IoT och uppkopplade produkter är vanligt förekommande. Du kommer att arbeta i både små och stora projekt, från enstaka personer till tvärfunktionella team innehållande mekanikkonstruktörer, mjukvaruutvecklare, industridesigners, inköpare med flera. I vissa större projekt kan du behöva ansvara för delprojektledning. Du kommer att arbeta med allt som produktutveckling innebär, allt ifrån tidsestimering, kravspecifikation, kretskortsdesign till test och verifiering.

KVALIFIKATIONER

Som person ska du vilja ta ansvar. Du är resultatorienterad, nyfiken, lyhörd, engagerad och har lätt för och gillar att samarbeta med andra. Tjänsten innebär att du behöver vara en social och utåtriktad person som gärna kommunicerar med och sätter kunden i fokus. Vi arbetar i huvudsak på svenska men även engelska förekommer i våra projekt.

Du är högskole- eller civilingenjör med ett flertal års arbetslivserfarenhet i bagaget. Vi välkomnar också kandidater med gymnasial bakgrund, kompletterad med en branscherfarenhet.

Du har god kompetens inom produktutveckling och erfarenhet inom både digital och analog elektronikkonstruktion. Du har en förmåga att se lösningar på problem samt gillar att komma med idéer och vara med och skapa morgondagens produkter.

Du är van att arbeta med allt som nykonstruktion innebär och känner dig hemma i en labbmiljö med en lödkolv i handen. Har du kompetens inom regulatorisk testning och CE-märkning är det ett stort plus. För nykonstruktion används främst Altium.

DIN ANSÖKAN

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till jobb@svekon.se.
Varmt välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande!

Om du har frågor gällande tjänsten så är du välkommen att kontakta Frida Prästings, 0243-24 93 60 alt. frida.prastings@svekon.se.

Example One frida.prastings@svekon.se 0243-24 93 60 - FRIDA PRÄSTINGS, BUSINESS AREA MANAGER ”Precision, timing, energieffektivitet, renhet, hållbarhet. Modern verkstadsindustri är idag långt ifrån sin traditionellt smutsiga och mörka historia. Jag är glad att vi kan utveckla detta område både för människornas och miljöns skull.” FRIDA PRÄSTINGS BUSINESS AREA MANAGER

Om företaget

Svekon är en komplett ingenjörsbyrå inom i första hand mekanisk konstruktion och produktutveckling. Verksamheten, som grundades 1971, är inriktad på ingenjörsinsatser och leveransåtaganden och omfattar alla steg från idé till leverans av färdig produkt och lösning. Vår personal kännetecknas av bred kompetens med personligt engagemang. Vår kundkrets finns inom medelstora och stora företag samt statliga myndigheter. Uppdragen sträcker sig från konsumentprodukter till tunga konstruktioner. Idag sitter merparten av våra ingenjörer i våra egna lokaler i Täby och ett fåtal sitter på uppdrag ute hos kund. Från oktober 2019 kommer vi att sitta i helt nya lokaler, i Frösunda, Solna. Den nya lokalen är skräddarsydd för Sveriges bästa ingenjörsbyrå.

ATT JOBBA PÅ SVEKON