Svekon, Sveriges bästa ingenjörsbyrå, söker dig som vill vara med och utveckla det svenska Försvaret. Hos oss är det korta beslutsvägar och många spännande projekt. På Svekon får du vara med där det händer, från ett behov till en färdig lösning.

Jag som rekryterar till den här tjänsten heter Jakob Jensen. Jag tror på det coachande ledarskapet där individen får utrymme att växa och utvecklas. Tillsammans bidrar vi till att utveckla gruppen och Svekon. För mig är det viktigt att Svekon är ett företag som präglas av omtanke och gemenskap men även av stort engagemang och kundfokus. Tillsammans bidrar vi till att utveckla Svekon och våra kunder.

Som anställd på Svekon kommer du i huvudsak att verka i våra helt nya lokaler i Solna. Din uppgift är att ta dig an våra uppdragsgivares spännande uppdrag, vilket är allt ifrån att ta fram en enskild lösning, till att leverera hela den färdiga produkten eller systemet. Du kommer ha förmånen att ha kontor och prototypverkstad under samma tak, vilket gör att du kan arbeta väldigt kreativt och praktiskt. Du kan själv ta fram en mock-up eller prototyp för ett koncept, samt prova den i våra egna lokaler. Arbetet sker både självständigt och i team beroende på projektens storlek. 

Vi erbjuder

Svekon erbjuder det bästa av två världar. Omväxlingen och kompetensutvecklingen i konsultrollen som medför arbete med många olika typer av kunder och produkter i olika branscher. Samtidigt har du gemenskapen och kunskapsutbytet tillsammans med dina kollegor i ingenjörsbyrån.

Att arbeta hos oss innebär att arbeta i ett högt tempo i en kreativ och spännande miljö ofta med flera parallella uppdrag. Vi bedriver oftast våra uppdrag i team, där vi tillsammans bidrar till att komma framåt i projekten. Du kommer till en flexibel organisation där du har stora möjligheter att påverka ditt arbete, dina framtidsmöjligheter och din kompetensutveckling. Din kreativitet kommer att tas till vara hos oss. Vi vill att vår personal ska trivas och genomför därför många personalaktiviteter och erbjuder bra villkor och förmåner. Vi är även öppna för växeltjänstgöring där det ges möjlighet till tidvis tjänstgöring inom Försvarsmakten.

Tjänsten

Dina arbetsuppgifter som projektingenjör kan vara systemarbete, kravhantering, teknisk projektledning, dokumentation och konstruktion. Vi bedriver oftast våra uppdrag i vad vi kallar Svekon Team, där vi i tvärfunktionella team arbetar mot ett gemensamt mål. Många projekt består av kompetenser inom t.ex. Mekanikkonstruktion, Elektronikkonstruktion, Systemsäkerhet, ILS/Dokumentation, Programmering och Supply chain. Hos Svekon får du möjlighet att vara verksam i hela kedjan från offert, beställning, genomförande och leverans.

Kvalifikationer

Som person ska du vilja ta ett stort ansvar, du är resultatorienterad, självgående, lyhörd, engagerad och har lätt för att samarbeta med andra. Tjänsten innebär att du behöver vara en social och utåtriktad person som sätter kundens behov i fokus. Vi arbetar i huvudsak på Svenska men även Engelska förekommer i våra projekt.

Vi ser gärna att Du är högskole- eller civilingenjör med minst något års arbetslivserfarenhet. Kandidater med gymnasial bakgrund, kompletterad med en gedigen branscherfarenhet, är också kvalificerade. T.ex. arbete inom Försvarsmakten, Polisen eller FMV.

Du har kanske även erfarenhet som konsult, ingenjör eller teknisk projektledare inom försvarsindustrin. Eller kanske tidigare anställd inom Försvarsmakten, FMV eller Polisen.

Extra meriterande är om du har god förståelse för Försvarsmaktens materielsystem.

Vem vet, du kanske t.o.m. har haft en teknisk roll i Försvarsmakten, såsom specialistofficer sambandssystem, tekniker eller teknisk officer.

Din ansökan

Skicka in din ansökan, med CV och personligt brev till jobb@svekon.se.
Varmt välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande!

Om du har frågor gällande tjänsten så är du välkommen att kontakta Jakob Jensen, 08-120 886 07 alt. jakob.jensen@svekon.se.

Om företaget

Svekon är en komplett ingenjörsbyrå inom i första hand mekanisk konstruktion och produktutveckling. Verksamheten, som grundades 1971, är inriktad på ingenjörsinsatser och leveransåtaganden och omfattar alla steg från idé till leverans av färdig produkt och lösning. Vår personal kännetecknas av bred kompetens med personligt engagemang. Vår kundkrets finns inom medelstora och stora företag samt statliga myndigheter. Uppdragen sträcker sig från konsumentprodukter till tunga konstruktioner. Idag sitter merparten av våra ingenjörer i våra egna lokaler i Solna och Borlänge och bara ett fåtal sitter på uppdrag ute hos kund. Våra nya lokaler är skräddarsydda för Sveriges bästa ingenjörsbyrå.

Att jobba med försvar och säkerhet på Svekon

Vill du veta mer om hur det är att arbeta med försvar och säkerhet hos oss? Nedan kan du höra två av våra medarbetare berätta om sina roller på Svekon och sina karriärer.

Start typing and press Enter to search