Skip to main content
BorlängeKarriär

Teknisk Säljare och Projektledare

Vi söker Teknisk Säljare och Projektledare

Svekon söker dig som vill vara med och utveckla framtidens produkter och system. På Svekon får du vara med där det händer, från idé till produkt. Hos oss får du chansen att skapa en bättre morgondag.

Jag som rekryterar till den här tjänsten heter Jesper Blom och är avdelningschef för produktutveckling & automation på Svekon. Jag tror på ett ledarskap där varje medarbetare får utrymme att växa och utvecklas. Jag tror också på alla våras förmåga att växa som individer och medarbetare genom stort förtroende och ansvar. Det innebär att man får en väldig frihet i sitt arbete på Svekon både med avseende på hur man vill lösa sitt ansvarsområde och även rent praktiskt, när och var man utför arbetet.

VI ERBJUDER

Svekon erbjuder en mycket spännande roll med mycket ansvar men också en väldig frihet. Självfallet får du allt stöd du behöver från Svekons säljteam och även från vårt fantastiska team i Borlänge. Vi tror på att helheten är större än summan av delarna och därför fokuserar vi på att lösa uppgifterna tillsammans i team. Det är också dessa fantastiska team som du ska sälja, vi bedriver inte klassisk konsultförsäljning på CV utan fokuserar på att sälja lösningar åt våra kunder.

Du kommer till en flexibel organisation där du har stora möjligheter att påverka ditt arbete, dina framtidsmöjligheter och din kompetensutveckling. Din kreativitet kommer att tas till vara hos oss. Vi vill att vår personal ska trivas och genomför därför många personalaktiviteter och erbjuder bra villkor och förmåner.

TJÄNSTEN

Svekon startades 1971 och har varit ett lokalt stockholmsföretag fram till 2020 då vi öppnade kontor i Borlänge. Kontoret i Borlänge har växt succesivt och består idag av 10 medarbetare. Frida Prästings är kontorschef och utöver henne så är det projektledare, mekanikkonstruktörer, elektronikkonstruktörer och mjukvaruutvecklare på kontoret.

Svekon ser en möjlighet att fortsätta satsningen i Borlänge och därför behöver vi stärka teamet med en teknisk säljare. Det är också den tekniska försäljningen som är den absolut viktigaste i tjänsten men vi ser inte riktigt att försäljning kommer att vara en heltidstjänst och därför är detta en kombinationsroll med både sälj och projektledning.

I rollen som teknisk säljare och projektledare kommer du att rapportera till avdelningschef som sitter på Svekons huvudkontor i Solna men till vardags kommer ditt samarbete vara med Frida och övriga kollegor i Borlänge. Du kommer att ansvara för försäljningen i regionen men har givetvis stöd av hela Svekons säljteam. Dina arbetsuppgifter kommer vara allt ifrån kalla samtal till ren kundvård.

I rollen som teknisk projektledare kommer du att ansvara för budget och tidplan i små som stora projekt. Många projekt består av tvärfunktionella team med t.ex. Industridesign, Mekanikkonstruktion, Elektronikkonstruktion, Mjukvaruutveckling, Supply chain och Regulatory. I vissa lite större projekt ansvarar du även som delprojektledare.

KVALIFIKATIONER

Vi tror att du är en väldigt social person som drivs av att träffa nya människor och bygga nya relationer. Du gillar att ta ansvar och har inga problem med att driva dina ansvarsområden själv men vi tror också att du är en lagspelare som trivs i ett större sammanhang och med att vara en del i ett team. Vår erfarenhet är att man måste veta vad man säljer för att lyckas i denna roll, med andra ord behöver du ha kunskap och intresse för teknik och gärna produktutveckling.

Du skulle kunna ha en bakgrund som ingenjör men det är absolut inget krav, erfarenhet av teknisk försäljning är däremot ett krav. Vi tror att du har minst 5 års arbetslivserfarenhet varav minst 2 års erfarenhet av teknisk försäljning. Vi hoppas också att du har god erfarenhet av teknisk projektledning men viktigast i denna roll är som sagt försäljning.

Du har kanske även erfarenhet som konsult, ingenjör eller teknisk projektledare inom försvarsindustrin. Eller kanske tidigare anställd inom Försvarsmakten, FMV eller Polisen.

Extra meriterande är om du har god förståelse för Försvarsmaktens materielsystem.

Vem vet, du kanske t.o.m. har haft en teknisk roll i Försvarsmakten, såsom specialistofficer, tekniker eller teknisk officer.

DIN ANSÖKAN

Skicka in din ansökan via LinkedIn.

Varmt välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande!

Om du har frågor gällande tjänsten så är du välkommen att kontakta Jesper Blom, 08-120 88 621. Eller om du har några frågor gällande Borlänge kontoret kontakta gärna Frida Prästings, 0243-24 93 60.

Om företaget

Svekon är en komplett ingenjörsbyrå inom i första hand konstruktion och produktutveckling. Verksamheten, som grundades 1971, är inriktad på ingenjörsinsatser och leveransåtaganden och omfattar alla steg från idé till leverans av färdig produkt och lösning. Vår personal kännetecknas av bred kompetens med personligt engagemang. Vår kundkrets finns inom medelstora och stora företag samt statliga myndigheter. Uppdragen sträcker sig från konsumentprodukter till tunga konstruktioner. Idag sitter merparten av våra ingenjörer i våra egna lokaler i Borlänge och Solna och bara ett fåtal sitter på uppdrag ute hos kund. Våra nya lokaler är skräddarsydda för Sveriges bästa ingenjörsbyrå.

ATT JOBBA PÅ SVEKON