KONTAKT

Har du en idé som du behöver hjälp med att realisera? Eller är du kanske nyfiken på Svekon som arbetsgivare – eller vill du bara ses över en kaffe? Tveka inte på att kontakta oss.

Martin Frisk

Deputy CEO

Martin är född i Sollefteå, men uppväxt och bofast i Stockholm sedan tidiga år. Martin kom i kontakt med Svekon redan under sina studier till Civilingenjör med inriktning på maskin på KTH. Han började arbeta med Svekon som konsult under 2003 och har varit anställd sedan 2004.

Idag spänner Martins roll på Svekon över ett brett spektra som exempelvis övergripande ansvar över samtliga konsulter, strategi och affärsutveckling samt en nära kontakt med kunder och partners.

Martin brinner särskilt för att arbeta mot Svekons mål ur två perspektiv. Dels att vara en riktigt bra arbetsplats, där människor trivs och utvecklas både i sin yrkesroll men också som personer. Dels att utveckla Svekon ur ett kundperspektiv, d v s att möta utmaningar tillsammans med kunden. Dessa två mål anser han är tätt sammanflätade.

martin.frisk@svekon.se
08 - 120 88 613

Jakob Jensen

Business Area Manager - Försvar & Säkerhet

Jakob Jensen är områdeschef för Försvar & Säkerhet hos oss på Svekon. Vi börjar därför hans historia strax efter millennieskiftet, när Jakob flyttade från hemorten Oxelösund till Strängnäs för att genomföra sin värnplikt på P10 som Stridsfordon 90-förare.

Efter ett år med stridsfordon och militärtjänstgöring bar det av till Stockholm för ingenjörsutbildning på KTH i maskinteknik med inriktning fordonsteknik – vilket oväntat tog honom vidare till telekombranschen, innan han slutligen hittade hem till oss på Svekon.

Med sin breda bakgrund är Jakob en mångsidig tillgång i de projekt där han är involverad, även om han brinner lite extra för uppdrag där utveckling och konstruktion är en del av helheten. Han drivs av gruppens utveckling och hur vi tillsammans kan vara med och skapa morgondagens produkter. För våra kunder inom Försvar & Säkerhet innebär det att skapa förutsättningar för dem att lösa sin uppgift på bästa möjliga sätt – såväl vid skrivbordet som ute på stridsfältet.

jakob.jensen@svekon.se
08 - 120 88 607

Frida Prästings

Business Area Manager - Borlänge

Frida Prästings utbildade sig till ingenjör med designinriktning i Luleå, där kärleken till natur och friluftsliv om möjligt växte sig ännu större. Den passionen tog henne vidare till Östersund, innan det med tiden bar av hemåt igen till Dalarna. Där har hon under det senaste decenniet arbetat som såväl produktutvecklare som projektledare. Nu är hon en självklar del av Svekon och har ett tydligt fokus på såväl miljö- och hållbarhetsfrågor som arbetsmiljö och ergonomi – både på vår egen arbetsplats och i de produkter vi utvecklar för framtida generationer.

Med sitt fokus på kreativa processer är hon en mästare på att hitta kärnan i de projekt där hon är involverad. Men även om det i huvudsak är fysiska ting hon arbetar med, är människorna runtomkring henne minst lika viktiga. Därför är det heller inte så konstigt att hon som ansvarig för vårt borlängekontor är specialist på att sätta ihop team där alla fyller en roll och arbetar tillsammans mot samma mål.

Den strävan framåt är också något som speglar sig i Fridas sätt att vara. Hon är nämligen ständigt i rörelse, både under och efter arbetstid. Hos oss märks det bland annat genom hennes dynamiska arbete mellan våra kontor i Borlänge och Solna, där hon blivit den naturliga länken mellan landsbygd och storstad. På fritiden kan den vaksamma förmodligen hitta henne ute i skogen eller på väg upp för närmsta fjälltopp – såvida hon inte redan begett sig ut på nästa äventyr.

frida.prastings@svekon.se
0243 - 24 93 60

Johan Lantz

CEO

Jag skulle beskriva mig själv som en entreprenör, en vinnarskalle med brinnande intresse för produktutveckling och mekanik. Smålänning sprungen från sydsvenska höglandet (Nässjö) som varit VD på Svekon sedan 2004. Gillar att se helheten och sätta kunden i fokus. Målet måste vara i fokus men på resan dit ska man ha riktigt roligt.

johan.lantz@svekon.se
08 - 120 88 620

Hampus Krantz

Business Area Manager - Stockholm

Hampus Krantz började sin bana på KTH, där han utbildade sig inom design- och produktframtagning. Sedan dess har den bollnäsbördige konstruktören varit Svekon trogen. Idag är Hampus affärsområdeschef med uppgift att driva, koordinera och inspirera i de projekt som hans grupp tar sig an. Allt från små finmekaniska plastdetaljer för barn till stora, tunga lyftok för tåg.

Men oavsett storlek har Hampus en tydlig favorit: användarcentrerade produkter. När människokroppen interagerar och används i harmoni med produkten – eller varför inte när produkten i sig kommunicerar med människan? I den typen av projekt skiner Hampus som mest. Det sagt om en person som redan sprider en otrolig värme och passion omkring sig, var han än är.

För precis som hela Svekon tror Hampus också att personligt engagemang – både gentemot dig som kund och mellan oss som kollegor – är vad som lägger grunden till ett lyckat projekt. Det är genom det vi hjälper dig att förverkliga dina drömmar.

hampus.krantz@svekon.se
08 - 120 88 630

Frida Bergström

CFO

Determine whether to load the image on page load or to use a lazy load method for higher performance.

Vår personal - Vår styrka

Våra medarbetare har en bred teknisk bakgrund och många har arbetat flera år inom de branscher vi i dag jobbar med. Hos oss hittar du projektledare, industridesigners, projektingenjörer, specialister och en hel del mekanikkonstruktörer.

KONTORET SOLNA

SVENSK KONSTRUKTIONSTJÄNST AB
GUSTAV III BOULEVARD 50A
169 74 SOLNA

KONTORET BORLÄNGE

SVENSK KONSTRUKTIONSTJÄNST AB
BORGANÄSVÄGEN 42
784 33 BORLÄNGE