Skip to main content

OM OSS

Sedan starten 1971 har vi genomfört mer än 4 500 utvecklingsprojekt inom mekanik. Idag erbjuder vi tjänster inom bland annat mjukvaruutveckling, elektronikkonstruktion, industridesign och regulatorisk- och teknisk dokumentation. Vi har genom åren samlat på oss kunskap och skapat egna unika verktyg, metoder och processer, vilket har gjort oss till experter på vad vi gör. Vi blickar ständigt framåt och ser spännande utmaningar där andra kanske ser problem.

KONTAKTPERSONER

Martin Kontakt

Martin Frisk

Deputy CEO

Martin är född i Sollefteå, men uppväxt och bofast i Stockholm sedan tidiga år. Martin kom i kontakt med Svekon redan under sina studier till Civilingenjör med inriktning på maskin på KTH. Han började arbeta med Svekon som konsult under 2003 och har varit anställd sedan 2004.

Idag spänner Martins roll på Svekon över ett brett spektra som exempelvis övergripande ansvar över samtliga konsulter, strategi och affärsutveckling samt en nära kontakt med kunder och partners.

Martin brinner särskilt för att arbeta mot Svekons mål ur två perspektiv. Dels att vara en riktigt bra arbetsplats, där människor trivs och utvecklas både i sin yrkesroll men också som personer. Dels att utveckla Svekon ur ett kundperspektiv, d v s att möta utmaningar tillsammans med kunden. Dessa två mål anser han är tätt sammanflätade.

martin.frisk@svekon.se
08 - 120 88 613

Jakob Kontakt

Jakob Jensen

Head of Department - Defence & Security

Jakob Jensen är områdeschef för Försvar & Säkerhet hos oss på Svekon. Vi börjar därför hans historia strax efter millennieskiftet, när Jakob flyttade från hemorten Oxelösund till Strängnäs för att genomföra sin värnplikt på P10 som Stridsfordon 90-förare.

Efter ett år med stridsfordon och militärtjänstgöring bar det av till Stockholm för ingenjörsutbildning på KTH i maskinteknik med inriktning fordonsteknik – vilket oväntat tog honom vidare till telekombranschen, innan han slutligen hittade hem till oss på Svekon.

Med sin breda bakgrund är Jakob en mångsidig tillgång i de projekt där han är involverad, även om han brinner lite extra för uppdrag där utveckling och konstruktion är en del av helheten. Han drivs av gruppens utveckling och hur vi tillsammans kan vara med och skapa morgondagens produkter. För våra kunder inom Försvar & Säkerhet innebär det att skapa förutsättningar för dem att lösa sin uppgift på bästa möjliga sätt – såväl vid skrivbordet som ute på stridsfältet.

jakob.jensen@svekon.se
08 - 120 88 607

Frida Kontakt

Frida Prästings

Business Area Manager - Borlänge

Frida Prästings utbildade sig till ingenjör med designinriktning i Luleå, där kärleken till natur och friluftsliv om möjligt växte sig ännu större. Den passionen tog henne vidare till Östersund, innan det med tiden bar av hemåt igen till Dalarna. Där har hon under det senaste decenniet arbetat som såväl produktutvecklare som projektledare. Nu är hon en självklar del av Svekon och har ett tydligt fokus på såväl miljö- och hållbarhetsfrågor som arbetsmiljö och ergonomi – både på vår egen arbetsplats och i de produkter vi utvecklar för framtida generationer.

Med sitt fokus på kreativa processer är hon en mästare på att hitta kärnan i de projekt där hon är involverad. Men även om det i huvudsak är fysiska ting hon arbetar med, är människorna runtomkring henne minst lika viktiga. Därför är det heller inte så konstigt att hon som ansvarig för vårt borlängekontor är specialist på att sätta ihop team där alla fyller en roll och arbetar tillsammans mot samma mål.

Den strävan framåt är också något som speglar sig i Fridas sätt att vara. Hon är nämligen ständigt i rörelse, både under och efter arbetstid. Hos oss märks det bland annat genom hennes dynamiska arbete mellan våra kontor i Borlänge och Solna, där hon blivit den naturliga länken mellan landsbygd och storstad. På fritiden kan den vaksamma förmodligen hitta henne ute i skogen eller på väg upp för närmsta fjälltopp – såvida hon inte redan begett sig ut på nästa äventyr.

frida.prastings@svekon.se
0243 - 24 93 60

Lantz Kontakt

Johan Lantz

CEO

Jag skulle beskriva mig själv som en entreprenör, en vinnarskalle med brinnande intresse för produktutveckling och mekanik. Smålänning sprungen från sydsvenska höglandet (Nässjö) som varit VD på Svekon sedan 2004. Gillar att se helheten och sätta kunden i fokus. Målet måste vara i fokus men på resan dit ska man ha riktigt roligt.

johan.lantz@svekon.se
08 - 120 88 620

Hampus

Hampus Krantz

Business Area Manager - Stockholm

Hampus Krantz började sin bana på KTH, där han utbildade sig inom design- och produktframtagning. Sedan dess har den bollnäsbördige konstruktören varit Svekon trogen. Idag är Hampus affärsområdeschef med uppgift att driva, koordinera och inspirera i de projekt som hans grupp tar sig an. Allt från små finmekaniska plastdetaljer för barn till stora, tunga lyftok för tåg.

Men oavsett storlek har Hampus en tydlig favorit: användarcentrerade produkter. När människokroppen interagerar och används i harmoni med produkten – eller varför inte när produkten i sig kommunicerar med människan? I den typen av projekt skiner Hampus som mest. Det sagt om en person som redan sprider en otrolig värme och passion omkring sig, var han än är.

För precis som hela Svekon tror Hampus också att personligt engagemang – både gentemot dig som kund och mellan oss som kollegor – är vad som lägger grunden till ett lyckat projekt. Det är genom det vi hjälper dig att förverkliga dina drömmar.

hampus.krantz@svekon.se
08 - 120 88 630

Frida Kontakt

Frida Bergström

CFO

Determine whether to load the image on page load or to use a lazy load method for higher performance.

FÖR EN BÄTTRE MORGONDAG

Ingenjörer är ett nyfiket släkte. Vi vill veta hur delar passar ihop, samverkar med varandra och varför de fungerar som de gör. Saknas det en del så skapar vi den – eller utvecklar en ny helhet. Det är en viktig byggsten i vårt sätt att verka, leva och vara.

Tack vare den här drivkraften har vi också en unik möjlighet att förändra vår värld till det bättre. Kanske är det därför vi på Svekon drivs av visioner och idéer som gör precis det.

Kanske är det också därför vi, efter mer än 50 år i branschen, fortfarande söker oss till idéstarka människor med visioner och drömmar. Oavsett bakgrund.
Vi ska dock vara helt ärliga; tiden och erfarenheten har gjort oss mer ödmjuka. Vi har lärt oss att den bästa lösningen oftast hittas genom att arbeta tillsammans, och att de flesta genombrott föregås av prövningar.

Med det i bagaget involverar vi gärna våra kunder i varje projekt, från idé till färdig produkt. Från tanke till verklighet.

Tillsammans står vi ständigt motiverade och redo att lämna vårt bidrag till det nya, nyskapande och revolutionerande.

prototyp verkstad
prototyp verkstad

FRÅN IDÈ TILL PRODUKT

Idag är vi över 50 medarbetare med upp till 50 års erfarenhet, som alla har hög generell kompetens med olika specialistinriktningar. Våra medarbetare har förmågan att snabbt sätta sig in i nya nya uppdrag, sina kunders rutiner och erbjuder alltid ett stort personligt engagemang.

Med vår kompetens och kapacitet hjälper vi dig att förverkliga din dröm. Vi driver projekt hela vägen från förstudie, test och prototyp till färdig produkt. Vi håller vad vi lovar och lovar inte mer än vi kan hålla.

HELHETEN BLIR STÖRRE ÄN SUMMAN AV DELARNA

Vi driver projekt och uppdrag tillsammans, både hos våra kunder och i våra egna lokaler. På så sätt kan vi dra nytta av varandra, vilket vi tror gör helheten bättre.

Vi har också förmånen att ha både kontor och verkstad i samma hus. Det är en styrka för oss, att våra konstruktörer har en prototypverkstad där idéer och koncept enkelt kan testas. Här kan vi verifiera och validera att våra lösningar fungerar i enlighet med kravspecifikation och kundens behov.

VÅR HISTORIA

Företaget Svensk Konstruktionstjänst AB grundades 1971 av Stig Kervefors och Stig Broms. De träffade varandra på Sikob, ett företag där de arbetade tillsammans med Stigs yngre bror Åke Kervefors. Stig Kervefors var bland annat engagerad i att bygga om och helt modernisera dåtidens lingrävmaskiner med hjälp av hydraulik.

Under 1971 startade Stig och Stig eget, och 22 år senare tog den yngre brodern Åke Kervefors över bolaget. 2004 anställdes Johan Lantz som företagets VD medan Åke Kervefors arbetade vidare i bolaget som ekonomichef.

CODE OF CONDUCT

Vi följer de lagar och regler som finns i Sverige och världen för hur verksamheter ska bedrivas, men arbetar också aktivt med en intern- och extern uppförandekod. Denna ligger till grund för hur vi behandlar varandra och driver framgångsrika affärer på ett sunt och ansvarsfullt sätt. Uppförandekoden är inte tänkt att täcka alla möjliga situationer, utan ska ses som ett stöd och vägledning för hur vi bedriver vår verksamhet.

NYHETER

NyheterStockholm
2023-10-20

”Det känns som att den kultur som finns här är en viktig framgångsfaktor”

De senaste tio åren har han spenderat i Norrbotten där han kvitterat ut dubbla examen och arbetat som underhållsingenjör i gruvbranschen. Men till sist blev hemlängtan dock för stor och…
NyheterStockholm
2023-10-05

”Jag ser fram emot att se ett koncept realiseras i en utvecklingsprocess”

Hon är flygnörden som gillar att testa nya saker och brinner för att kombinera estetik med avancerad teknik. Hon kom till Svekon efter att ha genomfört sitt kandidatexamensarbete på FMV.…
NyheterStockholm
2023-10-04

”Här får jag jobba med saker som ligger nära mina intressen”

Han är gruppchefen inom Hemvärnet som spenderar fritiden på lägenhetsrenovering och i somras slutförde en svensk klassiker. Möt Svekons nya mekanikkonstruktör inom försvar och säkerhet, Markus Johansson.  Vad innebär din…