OM OSS

Sedan starten 1971 har vi varit en ingenjörsbyrå med inriktning mot mekanik, som efter fler än 4500 utvecklingsprojekt samlat på oss kunskap och skapat egna unika verktyg, metoder och processer. Under åren har vi successivt breddat vårt erbjudande och idag arbetar vi inte bara med mekanik utan även mjukvaruutveckling, elektronikkonstruktion, industridesign, regulatorisk och teknisk dokumentation, projektledning och mycket mer.

 

EGEN PROTOTYPVERKSTAD

Vi har förmånen att ha både kontor och verkstad i samma hus vilket är en styrka för oss att våra konstruktörer har en prototypverkstad där idéer och koncept enkelt kan testas. Vi gör även provmonteringar, vilket gör det enklare att konstruera produkter. Tack vare att vi bygger och utvecklar många maskiner i våra egna lokaler kan vi också enkelt verifiera och validera att allt fungerar i enlighet med kravspecifikation och kundens behov.

Vi kan ta fram unika maskiner, bland annat för medicin- och bioteknikbranschen. Vi kan prova funktioner och testa uthålligheten på våra konstruktioner och produkter. Här skapas även modeller och prototyper under projektens gång som gör det lättare för våra kunder att få överblick över sina konstruktioner.

I vår prototypverkstad har vi tillgång till: 3D-printer, svarv, fräs, borr, klipp, kap, bock, rullformning, slip, svets, lackering, stora monteringsytor, plats att ta in fordon för modifieringar och mycket mer.

BRED KOMPETENS MED PERSONLIGT ENGAGEMANG

I dag är vi över 40 ingenjörer med upp till 40 års erfarenhet inom mekanikområdet. Samtliga har en mycket hög generell kompetens med olika specialinriktningar. Alla har även stor vana av konsultrollen och kan snabbt sätta sig in i nya uppdrag och sina kunders rutiner. Med lång erfarenhet och ett gediget kontaktnät kan vi erbjuda svårslagen kompetens inom olika branscher.

Vi driver projekt och uppdrag både hos kund och i våra egna lokaler. Svekon har kompetens och kapacitet att ta en produktidé hela vägen från förstudie, test och prototyp till färdig produkt. Affärsidén har sedan starten varit att vara ett medelstort företag som ska präglas av erfarenhet, kompetens och lyhördhet. Ett företag som håller vad som lovats och inte lovar mer än det kan hålla.

HISTORIK

Företaget Svensk Konstruktionstjänst AB grundades 1971 av Stig Kervefors och Stig Broms. De träffade varandra på Sikob, ett företag där de arbetade tillsammans med Stigs yngre bror Åke Kervefors. Stig Kervefors var bland annat engagerad i att bygga om och helt modernisera dåtidens lingrävmaskiner med hjälp av hydraulik . Under 1971 tog Stig Kervefors och Stig Broms steget och startade eget och 1992 tog den yngre brodern Åke Kervefors över bolaget. 2004 anställdes Johan Lantz som företagets VD medan Åke Kervefors arbetar vidare i bolaget som ekonomichef.

NYHETER

Nyheter
2021-05-03

Loke vann iF DESIGN AWARD 2021!

MedTech-produkten Loke, som tidigare utsetts till vinnare i Swedish Design Awards 2020, har nu även vunnit iF DESIGN AWARD 2021. MedTech-produkten Loke, som Svekon tagit fram tillsammans med M Dialysis…
Nyheter
2021-02-12

Loke till final i iF DESIGN AWARD 2021!

MedTech-produkten Loke, som Svekon tagit fram tillsammans med M Dialysis och Carl Design, har gått till final i den ansedda, internationella designtävlingen iF DESIGN AWARD! MedTech-produkten Loke, som tidigare utsetts…
Nyheter
2021-01-07

Polisen utökar sitt samarbete med Svekon

Svekon är väldigt stolta över att kunna presentera det avtal som man nyligen tilldelats av Polisen. Avtalet innefattar leverans av egenutvecklade produkter och delsystem. Det spänner över två år med…