Välkommen till Svekon – Sveriges bästa ingenjörsbyrå.

Sedan starten 1971 har vi varit en ingenjörsbyrå med inriktning mot mekanik, som efter drygt 3000 utvecklingsprojekt samlat på oss kunskap och skapat egna unika verktyg, metoder och processer. Vi kan mekanik och är ett av landets ledande företag när det gäller utveckling, konstruktion och design inom mekanikområdet.

Historia

Historik

En gedigen historia – Svekons resa från 1971 till nutid

Nyheter

Nyheter

Läs om det allra senaste som hänt i Svekons värld

Lediga jobb

Lediga Jobb

Jobba med spännande uppgifter i en familjär miljö. bli en del av Svekon!

Medarbetare

Medarbetare

Ingenjörer som brinner för teknik – det är Svekon.

Miljö och kvalitet

Miljö & Kvalitet

teknik ger en fantastisk möjlighet att skapa en bättre värld

Bred kompetens med personligt engagemang

I dag är vi cirka 30 ingenjörer med upp till 40 års erfarenhet inom mekanikområdet. Samtliga har en mycket hög generell kompetens med olika specialinriktningar. Alla har även stor vana av konsultrollen och kan snabbt sätta sig in i nya uppdrag och sina kunders rutiner. Med lång erfarenhet och ett gediget kontaktnät kan vi erbjuda svårslagen kompetens inom olika branscher.

Vi driver projekt och uppdrag både hos kund och i våra egna lokaler i Täby. Svensk Konstruktionstjänst AB har kompetens och kapacitet att ta en produktidé hela vägen från förstudie, test och prototyp till färdig produkt. Affärsidén har sedan starten varit att vara ett medelstort företag som ska präglas av erfarenhet, kompetens och lyhördhet. Ett företag som håller vad som lovats och inte lovar mer än det kan hålla.

Egen prototypverkstad

Vi har förmånen att ha både kontor och verkstad i samma hus. Det är en styrka för oss att våra konstruktörer har en prototypverkstad där idéer och koncept enkelt kan testas. Vi gör även provmonteringar, vilket gör det enklare att konstruera produkter. Tack vare att vi bygger och utvecklar många maskiner i våra egna lokaler kan vi också enkelt verifiera och validera att allt fungerar i enlighet med kravspecifikation och kundens behov.

Vi kan ta fram unika maskiner, bland annat för medicin- och bioteknikbranschen. Vi kan prova funktioner och testa uthålligheten på våra konstruktioner och produkter. Här skapas även modeller och prototyper under projektens gång som gör det lättare för våra kunder att få överblick över sina konstruktioner.

I vår prototypverkstad har vi tillgång till: 3D-printer, svarv, fräs, borr, klipp, kap, bock, rullformning, slip, svets, lackering, stora monteringsytor, plats att ta in fordon för modifieringar och mycket mer!

Start typing and press Enter to search