OM OSS

Sedan starten 1971 har vi genomfört mer än 4 500 utvecklingsprojekt inom mekanik. Idag erbjuder vi tjänster inom bland annat mjukvaruutveckling, elektronikkonstruktion, industridesign och regulatorisk- och teknisk dokumentation. Vi har genom åren samlat på oss kunskap och skapat egna unika verktyg, metoder och processer, vilket har gjort oss till experter på vad vi gör. Vi blickar ständigt framåt och ser spännande utmaningar där andra kanske ser problem.

 

FÖR EN BÄTTRE MORGONDAG

Ingenjörer är ett nyfiket släkte. Vi vill veta hur delar passar ihop, samverkar med varandra och varför de fungerar som de gör. Saknas det en del så skapar vi den – eller utvecklar en ny helhet. Det är en viktig byggsten i vårt sätt att verka, leva och vara.

Tack vare den här drivkraften har vi också en unik möjlighet att förändra vår värld till det bättre. Kanske är det därför vi på Svekon drivs av visioner och idéer som gör precis det.

Kanske är det också därför vi, efter mer än 50 år i branschen, fortfarande söker oss till idéstarka människor med visioner och drömmar. Oavsett bakgrund.
Vi ska dock vara helt ärliga; tiden och erfarenheten har gjort oss mer ödmjuka. Vi har lärt oss att den bästa lösningen oftast hittas genom att arbeta tillsammans, och att de flesta genombrott föregås av prövningar.

Med det i bagaget involverar vi gärna våra kunder i varje projekt, från idé till färdig produkt. Från tanke till verklighet.

Tillsammans står vi ständigt motiverade och redo att lämna vårt bidrag till det nya, nyskapande och revolutionerande.

FRÅN IDÈ TILL PRODUKT

Idag är vi över 40 ingenjörer med upp till 50 års erfarenhet, som alla har hög generell kompetens med olika specialistinriktningar. Våra medarbetare har förmågan att snabbt sätta sig in i nya nya uppdrag, sina kunders rutiner och erbjuder alltid ett stort personligt engagemang.

Med vår kompetens och kapacitet hjälper vi dig att förverkliga din dröm. Vi driver projekt hela vägen från förstudie, test och prototyp till färdig produkt. Vi håller vad vi lovar och lovar inte mer än vi kan hålla.

HELHETEN BLIR STÖRRE ÄN SUMMAN AV DELARNA

Vi driver projekt och uppdrag tillsammans, både hos våra kunder och i våra egna lokaler. På så sätt kan vi dra nytta av varandra, vilket vi tror gör helheten bättre.

Vi har också förmånen att ha både kontor och verkstad i samma hus. Det är en styrka för oss, att våra konstruktörer har en prototypverkstad där idéer och koncept enkelt kan testas. Här kan vi verifiera och validera att våra lösningar fungerar i enlighet med kravspecifikation och kundens behov.

VÅR HISTORIA

Företaget Svensk Konstruktionstjänst AB grundades 1971 av Stig Kervefors och Stig Broms. De träffade varandra på Sikob, ett företag där de arbetade tillsammans med Stigs yngre bror Åke Kervefors. Stig Kervefors var bland annat engagerad i att bygga om och helt modernisera dåtidens lingrävmaskiner med hjälp av hydraulik.

Under 1971 startade Stig och Stig eget, och 22 år senare tog den yngre brodern Åke Kervefors över bolaget. 2004 anställdes Johan Lantz som företagets VD medan Åke Kervefors arbetade vidare i bolaget som ekonomichef.

NYHETER

Nyheter
2021-10-13

Sveriges snyggaste kontor 2021

Vi är glada att meddela att vi är nominerade i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor 2021, med följande motivering: Svekons huvudkontor i Solna är inte bara snyggt, utan också smart och…
Nyheter
2021-05-03

Loke vann iF DESIGN AWARD 2021!

MedTech-produkten Loke, som tidigare utsetts till vinnare i Swedish Design Awards 2020, har nu även vunnit iF DESIGN AWARD 2021. MedTech-produkten Loke, som Svekon tagit fram tillsammans med M Dialysis…
Nyheter
2021-02-12

Loke till final i iF DESIGN AWARD 2021!

MedTech-produkten Loke, som Svekon tagit fram tillsammans med M Dialysis och Carl Design, har gått till final i den ansedda, internationella designtävlingen iF DESIGN AWARD! MedTech-produkten Loke, som tidigare utsetts…