Skip to main content
Nyheter

Certified Interconnect Designer – Advanced

Vår medarbetare Stefan Stark, positionerad i Borlänge, var nyligen i England för att ta del av IPC:s utbildning Certified Interconnect Designer – Advanced (CID+). IPC är en organisation som globalt ger ut standarder för hur industrin ska designa och tillverka elektronik på ett enkelt, billigt och kvalitetssäkert sätt, och enligt Stefan var innehållet spot on vad han arbetar med.

Hur kommer det sig att du gått utbildningen?
– Det finns många elektronikutbildningar i olika former, men den här är speciell i och med att den utbildar konstruktörer att följa IPC:s standarder för hur elektronik ska designas och tillverkas. Jag har ett stort personligt intresse för det jag arbetar med och vill utvecklas och lära mig nya saker, vilket utbildningen lät mig göra. Jag ser det också som en kvalitetssäkring, att jag har certifieringen CID+, vilket jag hoppas kan gynna både mig, Svekon och projekten vi utför åt våra kunder framöver.

Berätta, vad innehöll utbildningen?
– Grundutbildningen som jag gick 2019 fokuserade på att förstå hur det går till när man producerar mönsterkort och kretskort, att förstå fabrikerna, vilka krav de har och vad man kan göra som designer för att underlätta produktionen. Advanced-kursen innehöll en del liknande men mer fokus på material och elektriska egenskaper, bland annat lades en hel del tid på signalintegritet där vi t.ex. gick igenom hur snabbt signaler färdas genom olika material och hur mycket förluster det blir. Det är sällan man går en kurs som är så spot on vad man jobbar med!