Skip to main content
Nyheter

Loke vann iF DESIGN AWARD 2021!

Loke till final i iF DESIGN AWARD 2021!

MedTech-produkten Loke, som tidigare utsetts till vinnare i Swedish Design Awards 2020, har nu även vunnit iF DESIGN AWARD 2021.

MedTech-produkten Loke, som Svekon tagit fram tillsammans med M Dialysis och Carl Design, har nu vunnit den ansedda, internationella designtävlingen iF DESIGN AWARD.

Loke, som är en analysator, är en del av ett revolutionerande system som möjliggör utförandet av mikrodialys i realtid. Loke är en extremt högteknologisk MedTech-produkt som räddar liv, främst inom intensivvården. Loke har utvecklats i ett samarbete mellan Svekon, Carl Design och M Dialysis.

Förutom industridesign har Svekon under projektet även haft rollen som utvecklingsavdelning för produkten. Där har man arbetat med mekanikkonstruktion, elektronikkonstruktion, embedded-programmering, applikationsprogrammering, GUI-design, teknisk dokumentation, regulatorisk dokumentation (MDD Klass II) och projektledning.

Om iF DESIGN AWARD

Varje år anordnar iF International Forum Design GmbH en av världens mest berömda och uppskattade designtävlingar: iF DESIGN AWARD . IF DESIGN AWARD är en global designtävling som tar emot över 6000 bidrag från 70 länder varje år.