Skip to main content
Nyheter

Svekon etablerar kontor i Borlänge

kontor Borlänge

Solnabaserade ingenjörsbyrån Svekon expanderar och etablerar ett kontor i Borlänge. Svekon räknar med att nyanställa ett antal ingenjörer och utvecklare under de närmaste åren.

Verksamheten i Borlänge med kontor i gamla Tingshuset i Borlänge kommer, precis som kontoret i Solna, först och främst att erbjuda helhetsåtaganden inom produktutveckling och konstruktion. Borlängeenheten kommer också hantera lokal efterfrågan på tjänster inom projektledning, mekanik, industridesign och systemutveckling.

Svekon anställer direkt sex personer med spetskompetens inom dessa kompetensområden.

Som kontorschef har Svekon rekryterat Frida Prästings som i 10 år har arbetat med produktutveckling inom svensk industri. Frida ansluter senast från en tjänst på Creator och kliver direkt in i Svekons ledningsgrupp.

 

”Vi är mycket glada att vi har lyckats rekrytera ett så kunnigt och erfaret gäng för att bygga upp vårt Borlängekontor. Vi ser att Borlänge med omnejd är ett område där det finns en stor potential för vår inriktning mot produktutvecklande och teknikintensiva företag. Tillskottet med främst industridesign och hårdvaru- och mjukvaruutveckling ger ett stort mervärde för alla våra kunder som vill ha hjälp med helhetsåtaganden, tvärfunktionella team och inbyggda system.”

Johan Lantz, VD för Svekon.

 

Svekons plan är att anställa ett antal konsulter årligen under de närmaste åren. ”Det kommer behövas för att leverera till både befintliga och nya kunder”, betonar Johan Lantz.

Medarbetare kommer rekryteras löpande, i närtid främst erfarna elektronikutvecklare.

 

På bilden syns Svekons nya medarbetarna från Borlängekontoret. Från vänster: Bengt Arén, Lars Magnusson, Mikael Reichel, Frida Prästings, Mats Fahlén, Fredrik Nisser och Cecilia Vinghammar.