Skip to main content
Nyheter

Svekon förstärker verksamheten med ny styrelseordförande

Svekon är en entreprenörsdriven, ägarledd ingenjörsbyrå med spetskompetens inom flera områden. Nuvarande huvudägare Åke Kervefors har varit verksam i bolaget sedan 1973 och väljer nu att kliva av rollen som styrelseordförande. För att få ökad dynamik i det fortsatta arbetet för lönsam tillväxt tar ägargruppen in en extern styrelseordförande. Karl Johan Börjeson tillträder omgående som ny styrelseordförande på Svekon.

 

– Jag är ödmjuk och taggad inför uppgiften att leda Svekon i tillväxtarbetet, säger Karl Johan Börjeson. Det finns en stor marknad för den spetskompetens Svekon har. En av mina främsta uppgifter blir att tillämpa mina erfarenheter av marknadsföring och försäljning för att hjälpa Svekon att växa.

Karl Johan Börjeson har en gedigen erfarenhet av ledande positioner på Atlas Copco och är nu VD på ProTrain, ett tillväxtföretag i järnvägsindustrin.

– Jag har under en längre tid jobbat parallellt med dem som tar över ledningen och styrelsearbetet för Svekon, och jag känner mig både glad och trygg i att lämna över till dessa. Svekon har en fin historik men framförallt en mycket stor potential, säger avgående styrelseordförande Åke Kervefors.

Svekon har precis flyttat in i helt nya lokaler i Solna som på ett fantastiskt sätt stödjer den innovativa och dynamiska verksamheten.

Den nya lokalen är en mötesplats för teknisk kompetens och innovationskraft där företag med behov av tekniska experter kan mötas för att lösa morgondagens olösta problem.

 

För mer information, kontakta:

Johan Lantz, VD

08-120 88 620