Skip to main content
Nyheter

Svekon presenterar: Den orienterande programmeraren

Lars Magnusson header

Lars Magnusson är programmeraren som ägnar mycket tid åt löpning i skog och mark. Men vägen till Svekon har inte alltid varit spikrak – hur hamnade han egentligen här?

– Jag läste ekonomi på gymnasiet, men kom fram till att det inte var vad jag ville. Då läste jag in det tekniska på högskolan ett år, sedan började jag plugga datateknik. Det var då jag kom i kontakt med elektronik och programmering, och tyckte att den kombinationen var det häftigaste jag kunde ägna mig åt. Efter examen lyckades jag få jobb inom det området. Sedan dess har det känts rätt att jobba med det här. Man kan vara kreativ och göra bra saker, det är ett område där det händer mycket och man utvecklas hela tiden, säger Lars.

Vilken typ av uppdrag trivs du bäst med?
– Projekt där man får sätta sig in i och lösa problem, lära sig nya saker och använda teknik. Men rent produktmässigt… ja, nu låter det lite stort, men ett drömprojekt hade varit att jobba med något som driver mänskligheten i en positiv riktning. Jag är mycket inne på det här med drivmedel till bilar och transport. Jag tror mycket på vätgas. Kan man använda vatten för att skapa vätgas som man sen driver bilen med, där avgaserna blir vatten… det är ganska tilltalande om man får till det. Det är något jag skulle tycka vore kul och häftigt att få jobba med.

Har du någon hobby vid sidan av jobbet?
– Orientering och fysisk aktivitet är en stor del av mitt privatliv. Nu är det mer hobbynivå, men jag är med och springer några tävlingar varje år ändå. Det är en lite annorlunda sport jämfört med många andra på det viset. Man kan vara med från att man lär sig gå, sen kan man träna och tävla tills man inte kan gå längre. Utöver det  tar familj, hus och trädgård det mesta av min fritid. Vi flyttade från Uppsala till Falun för några år sen, och byggde hus då. Trots att det är ett tag sen vi flyttade in är vi inte riktigt klara med allt. Vissa saker tar tid!

Har du någon nytta av orienteringen i jobbet?
– Jag tror det, indirekt. Det är inte så att det behövs bra kondition för att klara av jobbet, men hjärnan behöver fysisk aktivitet för att fungera bra. Det finns en del forskning inom det området, jag tror mycket på det.

Vad tycker du är det bästa med att jobba på Svekon?
– Det är bra kollegor, fantastisk ledarstil och anda, roliga och utvecklande uppdrag, variationsrikt, kul att jobba med kunder av varierande slag, det är… ja, jag mår helt enkelt väldigt bra i den här miljön som Svekon erbjuder.