Skip to main content
BorlängeMedarbetareNyheter

”Svekons sätt att jobba i team väckte mitt intresse”

En teknikälskare från Åtvidaberg har landat på Svekons kontor i Borlänge. På fritiden åker han långlopp i skidspåret, står i vallaboden eller röjer skidspår. Möt Svekons nya tekniska säljare och affärsutvecklare, Magnus Skärhem.

Vad innebär din nya roll på Svekon?
– Jag kommer att jobba med teknisk försäljning och affärsutveckling.

Kan du berätta lite om din bakgrund?
– Jag är född och uppvuxen i Åtvidaberg och började min tekniska bana på gymnasiet och fortsatte sedan genom att läsa Maskiningenjörsprogrammet i Linköping. Däremellan gjorde jag värnplikten på Flygflottiljen, F16, i Uppsala, så det tekniska spåret har funnits med mig genom livet, kan man säga. Efter gymnasiet fick jag jobb på SAAB där jag jobbade med provning inom Gripen-projektet under 6 år. De första åren inom flyg- och systemprov och sedan som projektledare inom strukturprovning.
– Sedan bar resan av till Borlänge där jag fick jobb på AFRY och där har jag de senaste 12 åren varit ansvarig för avdelningen för provning.

Hur kom det sig att du hamnade på Svekon?
– Jag har haft lite koll på Svekon och vetat att de etablerat sig i Borlänge. Den första formella kontakten hade jag när Martin Frisk (Deputy CEO) ringde mig i ett ärende där jag var referens till en tidigare kollega. Jag fick en bra bild av Svekon vid det samtalet och sedan såg jag att de hade en annons för en tjänst ute och skickade in en spontanansökan.

Vad var det som lockade med Svekon?
– Det var Svekons sätt att jobba i team. Jag går igång på att jobba i lag eller grupp och sättet Svekon sätter samman små, kompetenta team som är skickliga på att effektivt lösa uppgifter, väckte mitt intresse. Jag kommer ju från en bakgrund där jag jobbat i team som ansvarar för en liten del i väldigt stora projekt och därför tycker jag att det ska bli spännande att jobba närmare produkten, i projekt där jag känner att jag kan bidra ännu mer till helheten och slutresultatet.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?
– Först och främst ser jag fram emot att lära känna mina kollegor och på sikt ser jag mycket fram emot att få hjälpa till och utveckla verksamheten i stort. Det ska bli väldigt spännande.

Har du något drömprojekt?
– Inget specifikt som jag tänkt på sådär, jag har ju ett allmänt teknikintresse och tycker att det mesta som rör teknik är väldigt intressant. För mig handlar det nog mer om att få jobba med teknik och lösningar som kan hjälpa människan till ett bättre, säkrare och tryggare liv.

Vad gör du när du inte jobbar?
– Jag tycker om att åka längdskidor. Jag har kört ganska många Vasalopp och lite andra motionslopp, jag åker Marcialonga i Italien sedan några år och laddar för mitt femte lopp där till vintern. Sedan har jag även två av mina döttrar som är aktiva skidåkare i Domnarvets GoIF där jag dels sitter i styrelsen, men även hjälper till med att röja spår och valla skidor.