Skip to main content
NyheterStockholm

”Det är inspirerande att få följa ett projekt från idé till produkt”

Han är uppväxt med lagsport och brinner för att förena design med teknik. På fritiden åker han gärna offpist, spelar gitarr eller klättrar. Möt Svekons nya medarbetare Kristoffer Regard. 

Vad innebär din nya roll på Svekon?
– Jag kommer att jobba som Mechanical engineer.

Kan du berätta lite om din bakgrund?
– Jag är född och uppvuxen i Nåntuna utanför Uppsala. När jag var yngre var det mycket idrott, lagsporter i olika former. Sedan blev jag inspirerad av min tre år äldre bror som flyttat till Stockholm för studier på KTH. Jag flyttade efter och läste programmet Design och produktframtagning, med teknisk design som masterspår.

Hur kom det sig att du hamnade på Svekon?
– Jag la ut en annons på LinkedIn om att jag sökte exjobb och blev kontaktad av Svekon. Sedan gjorde jag mitt exjobb här i våras och medan det pågick fick jag erbjudande om anställning som startade nu i september.

Vad var det som lockade med Svekon?
– Jag fastnade för stämningen, den familjära känslan som finns på Svekon. Sedan lockade det att man får vara på kontoret och jobba i team istället för att vara uthyrd.

Hur har du upplevt den första tiden?
– Jag trivs bra! Nu börjar jag få lite koll på vem som är bra på vad och jag gillar att man kan fråga vem som helst om hjälp inom olika områden oavsett om man är i samma projektgrupp eller inte. Jag tycker att det är ett bra sätt att jobba, att hela tiden lära av varandra.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?
– Mycket hålls ju på idéstadiet under studietiden så nu är jag sugen på att jobba med skarpa projekt. Jag brinner mycket för konceptgenerering så det vill jag gärna jobba med, men det är också inspirerande att få möjligheten att följa ett projekt från idé till produkt. Att faktiskt kunna hålla produkten i handen i slutändan.

Har du något drömprojekt?
– Det skulle väl vara något som går i linje med mina intressen, klättring, skidåkning eller musik. Det vore kul om en kompis kom hem med en produkt man varit med och skapat någon gång i framtiden. Men i det stora hela så brinner jag för att förena design och teknik och det går ju att applicera på alla produkter egentligen.

Vad gör du när du inte jobbar?
–  När jag var yngre var det mycket lagsport och jag identifierar mig nog fortfarande som en idrottare, men det var länge sedan nu. Idag är det klättring och skidåkning som gäller. Gärna offpist när det gäller skidor. Sedan har jag alltid varit intresserad av och lyssnat mycket på musik. Jag har spelat gitarr också och jag spelar fortfarande då och då.