Skip to main content
Nyheter

”Jag var med och startade en drejförening på KTH”

Hon besökte Svekon första gången under en After School för KTH, våren 2022. När examen låg framför fötterna skickade hon en spontanansökan till Svekon, vilket vi är mycket glada för. Möt Svekons nya mekanikkonstruktör Emma Bergman!

Du kommer ju direkt från skolan, berätta vad du har studerat!
Jag började plugga till civilingenjör i Sundsvall på Mittuniversitetet, där jag läste min kandidat i Teknisk design. Sen flyttade jag till Stockholm och avslutade min utbildning med en master i Integrerad Produktdesign på KTH. 

Vad ser du mest fram emot med att börja jobba på Svekon?
Jag ser fram emot att lära mig mycket, få vara med och påverka – och förhoppningsvis hjälpa andra. Ett drömprojekt skulle vara att få vara med och ta fram någon typ av produkt för barn som behöver extra stöd på olika sätt. 

Vilket typ av projekt trivs du bäst med?
Framför allt trivs jag i projekt där man har nära kontakt med uppdragsgivare, men även projekt som är fokuserat användarcentrerade. Där man får tillfälle att träffa målgruppen.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag håller på mycket med truppgymnastik, både tränar och är tränare. Så det är 5 kvällar i veckan som går till det, att vara i träningshallen. 

Det låter som ett till heltidsjobb! Vad gör du när du är ledig då?
Då gillar jag att skapa olika former och måla. Jag jobbar gärna med lera och drejar en hel del. Jag var med och startade en drejförening på KTH när jag pluggade där, så då gjorde jag det desto mer. Nu har jag tyvärr inte plats för min drejskiva där jag bor, men när jag flyttar till större hoppas jag ha ett helt pysselrum där jag kan vara kreativ.