Skip to main content
Nyheter

Loke till final i iF DESIGN AWARD 2021!

Loke till final i iF DESIGN AWARD 2021!

MedTech-produkten Loke, som Svekon tagit fram tillsammans med M Dialysis och Carl Design, har gått till final i den ansedda, internationella designtävlingen iF DESIGN AWARD!

MedTech-produkten Loke, som tidigare utsetts till vinnare i Swedish Design Awards 2020, röner nu internationell uppmärksamhet och har gått vidare till final i iF DESIGN AWARD 2021.

Loke, som är en analysator, är en del av ett revolutionerande system som möjliggör utförandet av mikrodialys i realtid. Loke är en extremt högteknologisk MedTech-produkt som räddar liv, främst inom intensivvården. Loke har utvecklats i ett samarbete mellan Svekon, Carl Design och M Dialysis.

Förutom industridesign har Svekon under projektet även haft rollen som utvecklingsavdelning för produkten. Där har man arbetat med mekanikkonstruktion, elektronikkonstruktion, embed-programmering, applikationsprogrammering, GUI-design, teknisk dokumentation, regulatorisk dokumentation (MDD Klass II) och projektledning.

Om iF DESIGN AWARD

Varje år anordnar iF International Forum Design GmbH en av världens mest berömda och uppskattade designtävlingar: iF DESIGN AWARD . IF DESIGN AWARD är en global designtävling som tar emot över 6000 bidrag från 70 länder varje år.