Skip to main content
Nyheter

”Måste släppa fram ungdomarna”

Han lämnade Svekon och flyttade norrut för knappt 4 år sedan. Nu är han tillbaka och tacksam för att pandemin medfört möjlighet till distansjobb i större utsträckning. Möt Svekonveteranen Mikael Leimu som blev headhuntat vid 61 års ålder!

Välkommen tillbaka! Berätta vad du har du gjort sen sist?
I slutet på 2018 när jag lämnade Svekon flyttade jag upp till sommarstugan i Knoppe och tog ett jobb som projektledare i Sundsvall.

Hur kommer det sig att du är tillbaka?
Många och stora uppdrag kräver mer resurser, så jag blev faktiskt uppringd och erbjuden att komma tillbaka och arbeta på distans – i och med att de visste att jag flyttat norrut. Nu är jag tillbaka som Senior Konsult, både internt och externt. Jag ska inte ha någon ledande roll i projekt utan främst gå in och stötta. Man kan ju inte sätta in gamla gubbar på allting utan måste släppa fram ungdomarna. Jag hoppas kunna bistå dom med svar på olika frågor, eller i alla fall ge en knuff i rätt riktning.

Var det självklart att säga ja när du fick frågan?
Absolut! Trots att jag planerade att gå i pension nästa år. Svekon är det bästa företag jag arbetat på, så det gör jag gärna några år till. Och pandemin har ju visat att det går bra att jobba på distans.

Vad gör du när du inte jobbar?
Då fiskar jag, åker fyrhjuling, motorcykel, eller snowboard under säsong. Sen blir det en hel del jobb med huset. Vi köpte huset som ett sommarhus och håller fortfarande på med anpassningar för att göra det till ett året-runt-boende. Nu har jag till exempel 28 kubik ved att hugga innan mars månad för att preppa inför nästa vinter.