Absolut vodka har sedan 1986 samarbetat med över 600 artister för att formge och sätta sin prägel på absoluts varumärke, däribland Andy Warhol, David Bowie m.fl. Efter 30 år av samarbeten har Absolut nu tagit sig an ett nytt uppdrag att hjälpa dig att uppgradera dina väggar med samtidskonst från hela världen. Att handplocka och samla konstnärer från hela världen i ett gemensamt galleri, under namnet, Absolut Art har blivit inget mindre än en succé.

Absolut Art kände att det inte existerar något smidigt sätt att hänga upp tavlor, utan allt för ofta resulterar det i en mängd hål i väggen och en väldig massa justeringar och mätningar för att få till sin tavelvägg. Därför bestämde sig Absolut Art att utveckla ett eget system för att enklare hänga konst.

ETT LYCKAT SAMSPEL MELLAN KONSTRUKTION OCH DESIGN

Svekon fick tillsammans med designbyrån Lervik Design uppdraget att ta fram det nya tavelfästet. Den stora utmaningen var att formelementen och konstruktionen var tvungen att ha den intuitiva känslan att flytta tavlan fritt längsmed väggen med så kostnadseffektiva och med så få komponenter som möjligt. Projektetsmedlemmarna testade olika möjliga koncept och efter flera iterationer av fysiska modeller och kunde en slutgiltig design presenteras för Absolut Art.

ANVÄNDARTESTER

För att testa användarvänligheten och hos produkten utförde vi en grundlig användarstudie tillsammans med Absolut Art, där en rad testpersoners produkthantering och respons analyserades, dokumenterades och sammanställdes i en rapport. Därefter justerades detaljerna ytterligare efter testernas utfall.

ETT FÄSTE FÖR ALLA TAVLOR

Till den nya produkten önskade kunden att bredda sitt utbud så att de flesta tavlor/tavelramar kunde få ta del av det nya fästet. Denna utvecklingsprocess var rekordsnabb och med ett modultänk så kunde samma plastverktyg utnyttjas tillsammans med hjälp av en plåtadapter möjliggjordes tre nya fästalternativ för tavelfästet.

”Att jobba med Svensk konstruktionstjänst har gått friktionsfritt. De har varit flexibla, drivna och innovativa vilket våra underleverantörer behöver vara för att möta våra höga förväntingar och krav”

Marcus Lådö, Grundare Absolut Art

HANG SMART

HangSmart låter dig hänga upp din tavla utan att du behöver använda måttband, göra onödiga hål och vattenpass. Fästet tillåter dig att enkelt justera din tavla steglöst i alla riktningar längs med väggen efter att den har blivit upphängd. Detta gör att du kan få din tavla placerad perfekt varje gång.

Vi på Svensk konstruktionstjänst är stolta för att ha medverkat i utvecklingen av HangSmart.