SHOX kom till Svekon med en vision om två produkter som ska kunna minska förslitningsskadorna inom padel. Tillsammans har vi tagit fram Lamina och Vibra, som hjälper till att minska de vibrationer som orsakar skador som tennisarmbåge.

Från idé till färdig produkt på ett halvår

Genom en snabb utvecklingsprocess har vi hjälpt SHOX att ta projektet från idé till färdig produkt på bara ett drygt halvår. Arbetet har från Svekons håll innefattat idégenerering, konstruktion, materialval, leverantörskontakter, prototyper, utvärdering, inköp, validering av funktion, strategi och designskydd.

”Samarbetet med Svekon har varit smidigt och lättsamt. Det bästa med samarbetet är hur hjälpsamma ni är, och att ni tar er tiden att  hjälpa oss oavsett tiden på dygnet. När vi har känt oss stressade och har behövt tagit snabba beslut, så har Svekon alltid varit där. Tack för ett gott samarbete.”

Christian Präst, SHOX Padel

Shox Grip

Om Lamina

Lamina är ett gjutet pådragningsbart handtagshölje som dras över spelarens padelracket. Materialet hjälper sedan till att reducera vibrationerna upp till armen i varje bollkontakt.

Shox undergrip

Om Vibra

Vibra är en grepplinda som lindas runt spelarens racket. Liksom Lamina hjälper Vibra till att reducera vibrationerna upp till armen.

Utmaningen

För att motverka skador men samtidigt höja känslan och trycket i tillslagen har fokus i utvecklingen hamnat främst på materialval. Det i kombination med att eftersträva en så låg vikt som möjligt har varit avgörande för att lyckas med projektet.

Resultatet

Produkterna har redan lanserats i Sverige och i Norden, med positiv respons från marknaden. Framöver planerar SHOX att expandera ytterligare både geografiskt och produktmässigt, vilket vi hoppas blir början på ett långsiktigt samarbete.