BLIXT ZERO är den första icke-mekaniska automatsäkringen som är godkänd för att förebygga elskador i privata hem. Säkringen är elektrisk vilket gör att den reagerar snabbare och är mer hållbar över tid, till skillnad från mekaniska brytare. Dessutom tillåter den realtidskontroll av kraftflödet vilket i slutändan innebär ett smartare, effektivare energisystem samt ekonomiska- och miljömässiga besparingar.

Utmaningen

Blixt Tech, som står bakom produkten, tog hjälp av oss för inkapslandet av elektroniken. Vi bistod därför med mekanikkonstruktion och tog fram plastkåpan som omger produkten. Med hänsyn till etablerade standarder och ett flertal säkerhetskrav behövde vi förhålla oss till existerande elcentraler och dess begränsade utrymme. Balansen mellan användarvänlighet, ett yteffektivt kretskort som uppfyller de hårt ställda standarderna gjorde projektet utmanande, spännande och roligt.

Processen

Den största utmaningen, men också en av de roligaste aspekterna, i processen var drivet och målmedvetenheten från kundens sida. Blixt Techs banbrytande teknologi gjorde att förutsättningarna förändrades under projektets gång. Detta ledde till en väldigt iterativ process, som möjliggjorde att nya innovativa lösningar fanns nära till hands under produktens dynamiska utveckling.

blixt zero produkt

Den elektriska evolutionen

Blixt Tech utvecklar sedan 2018 teknologier som möjliggör mjukvarukontroll av elektricitet för att stödja integrationen av förnybar energi. Vi är stolta att få bidra till den elektriska evolutionen tillsammans med Blixt Tech och hoppas få fortsätta vara med på resan.