Skip to main content
Nyheter

”Intresset sträcker sig även över min fritid”

Från Försvarsmakten till Uppsala Universitet och vidare till Försvarshögskolan. Nu har han landat hos oss på Svekon. Det här är Adam Boork, vår nya projektingenjör inom försvar och säkerhet!

Berätta om din bakgrund!
Jag började inom militären som elkraftsmekaniker där jag fick tipset av en försvarsingenjör att studera vidare, vilket ledde mig till maskinprogrammet på Uppsala Universitet. När jag tog examen kände jag att jag ville föra samman de tekniska kompetenserna från det civila och militära, där det lyckligtvis öppnades ett nytt program på Försvarshögskolan inom utveckling av försvarssystem. Under studierna med sikt på framtida jobb kom jag över Svekon, vilket efter en snabb och bra dialog blev väldigt naturligt att komma in och se hur en konsultfirma arbetar tillsammans med försvaret på de tvärkompetenser som finns mellan båda världarna.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?
Just nu ser jag främst fram emot att fortsätta se hur relationerna bildas mellan de olika organisationerna i processen, samt att se vad jag kan göra för att göra den processen mer effektiv och bättre.

Har du något drömprojekt?
För mig hade en dröm varit att se att jag tillsammans med användarna kan designa en produkt på systemnivå, och sedan införa den i det större ”system av system” perspektivet med de logistiskprocesser som krävs för underhålla det. Alltså, vara en del i hela vagga till grav-processen som de grönklädda användarna efterfrågar.

Har du några hemmaprojekt?
Jag renoverar hemma, men det kanske är lite tråkigt… jag gillar formgivning, sitter och hobbycaddar på fritiden. Det kan bland annat vara lite militära tillbehör och såna saker, så kan säga att intresset också sträcker sig även över min fritid.