Skip to main content
Nyheter

Svekon presenterar: Inköparen som blev konstruktör

vekon presenterar: Inköparen som blev konstruktör

Svekon växer så det knakar. I en serie intervjuer presenterar vi här våra nya medarbetare i Borlänge. Först ut är Cecilia Vinghammar. Cecilia arbetade tidigare som inköpare, men bestämde sig sent för att sadla om till mekanikkonstruktör.

– Det var inte förrän i 30-årsåldern, efter jag hade fått barn, som jag kom på att jag ville satsa på teknik istället. Då började jag plugga från grunden. Jag har haft mycket tekniker runt mig i min uppväxt och så, vilket jag alltid hade tyckt verkat roligt. Sen att jag blev just mekanikkonstruktör, det var nog för att det var ganska brett. Man har ju möjlighet att jobba både som projektledare och vara spindeln i nätet, och samtidigt hålla på med mekaniska lösningar. Det lockade mig.

Vad är din roll här på Svekon?
Jag jobbar i huvudsak som konstruktör med allt från små plastdetaljer till tyngre mekaniska konstruktioner. Jag är ofta med i långa projekt och gillar att hålla ordning och se till att inget ramlar mellan stolarna.

Har du något drömprojekt?
– Frida Prästings ställde faktiskt precis samma fråga vid fikabordet, haha! Nej, jag är ganska flexibel faktiskt. Jag tycker det är roligt att hålla på med dokumentation i projekt, samtidigt som jag gillar ren produktutveckling också… men det är väl det här med att jobba i grupp, det älskar jag. Det känns stimulerande, samtidigt som det är trevligt. Det är kul när man har grejer att prata om, samtidigt som man kommer framåt.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att det är väldigt varierande. Sen är jag en social person, så för mig är kollegorna väldigt viktiga. Funkar den relationen brukar allt annat falla på plats naturligt, vilket jag tycker det gör här på Svekon.