Skip to main content
Nyheter

Svekon presenterar: Mekanisten som skruvade isär mammas väckarklocka

Svekon presenterar: Mekanisten som skruvade isär mammas väckarklocka

Bengt Arén började sin mekaniska bana hemma i sin mammas sovrum. När väckarklockan var isärskruvad gick han vidare till bilar, och idag är den nu 59-årige Bengt produktutvecklare hos Svekon.

 – Jag är mekanist. Börjar man prata elektroniska grejer vänder jag öronen åt andra hållet, säger Bengt skämtsamt och fortsätter:

 – När jag gick tekniskt på gymnasiet och skulle läsa ellära… nä, det var lika tråkigt som att se färg torka, ungefär. Mekanik är min grej.

Och det har det varit ett tag. Intresset tog fart redan i tidig ålder, vilket Bengts familj fick erfara.
– Jag skruvade isär min mammas väckarklocka för att jag ville se hur den såg ut inuti. Sedan fick hon köpa en ny, för jag klarade inte av att skruva ihop den.

Väckarklockan byttes snart ut mot motorfordon, vilket länge varit en central del i Bengts liv.
– Det har varit bilar i en himla massa år. Men jag har börjat släppa det. Nu åker jag mest runt i vår båt. Förra sommaren var vi ute fem veckor med den, det var jättehärligt. Man längtade inte hem en sekund.

I sitt yrke sysslar Bengt med produktutveckling, något som han ägnat sig åt de senaste 25 åren. Det har varit allt från små plastdetaljer till stora maskiner, men det är inte bara produkterna som motiverar honom i yrkeslivet.
– För mig är det viktigare med människorna runtomkring än grejen som ska göras. Visst, det hade väl varit fränt att göra något för Lamborghini eller så, men jag strävar snarare efter att vi ska vara en bra grupp som trivs tillsammans och har roligt medan vi jobbar.

Och just fokuset på gruppen är något han upplever är centralt hos Svekon.
– På Svekon sätts människan i centrum. Det är en förutsättning för att kunna göra någonting bra, inte minst i den här branschen. Trivs man inte i sin omgivning speglas det i slutresultatet, säger Bengt och avslutar:

– Jag fyller 60 i år, så jag har varit med ett tag. Men jag kan säga att Svekon är det bästa stället jag har jobbat på. Jag trivs fantastiskt bra.