Skip to main content
Nyheter

”Jag är väl bekant med SJ och den svenska järnvägen”

Hon läser sin master på Försvarshögskolan och fick upp ögonen för Svekon under en av våra gästföreläsningar. Nu jobbar hon extra som projektingengör hos oss när tillfälle ges. Träffa Josefine Thunström!

Berätta om din bakgrund!
Jag har pluggat till byggnadsingenjör i Helsingborg, på Lunds Tekniska Högskola. Nu läser jag min master på Försvarshögskolan, programmet Utveckling av system för Försvar och Säkerhet, och tar examen till sommaren 2023.

Vad ser du mest fram emot?
Jag ser fram emot att se och uppleva hur branschen ser ut! I och med att jag fortfarande pluggar har jag ingen arbetslivserfarenhet från det här området. Det ska bli spännande att uppleva hur det är att jobba med det jag pluggar till.

Vad gör du när du inte jobbar?
När jag inte jobbar pluggar jag givetvis. Annars gillar jag att träna och vara ute. Jag bor nära ett fint skogsområde runt Rösjön så där brukar jag vara ute och gå. Jag reser också hem till Falun en del där familjen bor, eller ner till min pojkvän i Skåne. Så jag är väl bekant med SJ och den svenska järnvägen.

Har du något drömprojekt?
Ja, att bygga ett eget hus någon gång i framtiden. Att både rita och projektleda det själv i så stor utsträckning som möjligt. Det skulle vara väldigt roligt!