Skip to main content

Svekon – En plats för utveckling

Svekon är en komplett ingenjörsbyrå som hjälper kunder att utveckla produkter och system för en bättre morgondag. Men det är också en plats där människor utvecklas. Verksamheten, som grundades 1971, är inriktad på ingenjörsinsatser och leveransåtaganden som omfattar alla steg från idé till leverans av färdig produkt och lösning.

Hos oss blir helheten större än summan av delarna, med andra ord är samarbete en central del alla våra projekt och åtaganden.

Vilka är vi?

Vi är en ingenjörsbyrå. Som sådan är vi alla olika med varierande expertiser och bakgrunder. Det är vad som gör oss starka. Genom att utveckla och utvecklas tillsammans – både med varandra och våra kunder – kan vi skapa lösningar som gör skillnad. Men även om vi alla kommer från olika håll är vi förenade i samma mål: att ta världen framåt, ett steg i taget.

Bli en del av Svekon

För att fortsätta vår resa framåt letar vi ständigt efter nya talanger till vårt team. Personer som, precis som oss, älskar utveckling, att utveckla och att utvecklas. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats där alla hjälps åt. Vi delar med oss av vår rutin och expertis för att skapa de bästa lösningarna åt våra kunder. Tillsammans blir vi alla starkare – inklusive individen.

Tre av Svekons talanger om sin karriär

Med åren har vi förstås samlat tung rutin, men för oss är det också viktigt att satsa på yngre förmågor. Varför? Jo, vi tror nyckeln till framgång inom vårt område ligger i att lära av varandra – speciellt när arbetsuppgifterna är så varierande som hos oss. Den ena dagen kan vi bygga prototyper, medan vi nästa dag tar fram underlag för en helt ny produkt. Ingen dag är den andra lik på Svekon. Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Se tre av våra medarbetare berätta om sina karriärer.

Några av våra +4000 projekt

Sedan 1971 har vi på Svekon genomfört fler än 4500 projekt och den samlade erfarenheten av produktutveckling hos våra drygt 40 ingenjörer är över 600 år. Här kan du se några av de case vi genomfört.

IKEA Loberget

FLIR RANGER HDC MR

LOKE – MIKRODIALYS I REALTID

INSTALLATIONER TILL KONSTUTSTÄLLNINGEN IMAGINATIONS X12

Våra fantastiska lokaler i Solna

Under 2019 flyttade vi in i nybyggda, helt verksamhetsanpassade, lokaler i Frösunda i Solna. Fördelat på 1000 kvadratmeter har vi förutom kontorsplatser både projektytor, designlabb, verkstad, elektroniklabb, 3D-printers och allt annat vi behöver för att kunna arbeta på det sätt vi tror på. På Svekon arbetar vi med våra uppdrag både i den digitala och den fysiska världen. Vi tar ofta projekten från idé till fysiska prototyper som sedan testas och optimeras.

Svekon medarbetare
svekon lokal

Svekon <3 KTH

Vårt samarbete med KTH är långsiktigt precis som vår ambition att ständigt ha en dialog med nästa generations ingenjörer. Innan pandemin bröt ut bjöd vi in ett 30-tal studenter till ett besök hos oss i Solna för att få en inblick i vår verksamhet. Något som vi siktar på att göra igen i framtiden. I den första filmen nedan får du en kort inblick i den kvällen.

Utöver de events vi håller i samarbete med KTH är vi även måna om att kontinuerligt erbjuda studenter att göra sina exjobb hos oss. I den andra filmen nedan träffar du Ida och Jennifer, som just nu gör sina exjobb hos oss på Svekon.

NYHETER

MedarbetareNyheterStockholm
2024-06-18

”Det är roligt att få vara med och forma denna nya tjänst”

Hon är utbildad ekonomiassistent och är också engagerad som HR-ansvarig i ett föräldrakooperativ. Nu har hon funnit sin plats på Svekon där hon kommer att arbeta med ekonomi, administration, kontor…
MedarbetareNyheterStockholm
2024-06-14

”Jag lockades mest av den stora variationen av projekt”

Hon är uppväxt i den lilla orten Kil i Värmland och flyttade till Stockholm 2018 för att följa sitt intresse för design och teknik på KTH. Med en examen i…
MedarbetareNyheterStockholm
2024-06-04

”Ingenjörsarbete är som vuxenpyssel och passar mig perfekt!”

Med en färsk examen i Design och Produktframtagning från KTH och en passion för att designa för en hållbar användning, förenar hon teknisk kompetens med ett kreativt sinne. Utanför jobbet…