”Det är lätt att ha en idé, men att genomföra den är en helt annan sak. Jag själv hade aldrig klarat av att utveckla detta, därför är det fantastiskt att kunna få hjälp av Svekon på det här sättet.”

Alexander Lervik, Konstnär & Formgivare

Tactus

Tactus är en emotionell resa som handlar om att prata mellan två världar genom beröring och feedback. Med den här installationen vill Lervik uppmärksamma problemet med ofrivillig ensamhet. Installationen består av två Parkopplade enheter som börjar lysa vid beröring, vilket för oss på Svekon innebar en utmaning i form av mjukvara och elektronik.

Vanitati

Vanitati är latin för ”frustration”. Installationen består av en maskin som automatiskt viker och skjuter ut pappersflygplan. Tanken är att installationen ska belysa flygskam och flygindustrins påverkan på miljön. Utvecklingen av ”Vanitati” innebar en stor utmaning när det gäller mekaniken och har bestått av CAD:ande i samspel med ett idogt laborerande i vår prototypverkstad.

”Jag kom till Svekon med en grundidé och några skisser på det. Sen började Svekon tänka på hur det skulle lösas och göras på ett bra sätt. De kom sedan tillbaka med filer som jag fick titta på och ändra utefter mitt formspråk. Det har gått fram och tillbaka mellan oss några gånger. Det är verkligen ett teamwork.”

Alexander Lervik, Konstnär & Formgivare