M Dialysis är ett företag som utvecklar och tillverkar produkter för sjukvård och forskning. Produkterna görs uteslutande för mikrodialys; en mätmetod inom neurointensiv-vården för att mäta den kemiska miljön lokalt i vävnad eller blod.

Under två års tid har vi på Svekon hjälpt M Dialysis att utveckla LOKE – en extremt högteknologisk MedTech-produkt som räddar liv, främst inom intensivvården. Svekon har under projektet haft rollen som utvecklingsavdelning av produkten, där vi arbetat med mekanikkonstruktion, elektronikkonstruktion, embed-programmering, applikationsprogrammering, industridesign, GUI-design, teknisk dokumentation, regulatorisk dokumentation (MDD Klass II) och projektledning.

”Svekon har hela tiden varit lyhörda och plockat in den kompetens som behövs för varje enskild situation, vilket gjort arbetet synnerligen effektivt. Den förmågan hittar man inte på många företag.”

Olof Nord, VD, M Dialysis

Om LOKE

Mikrodialys har traditionellt varit ett bökigt och personalintensivt arbete, där sockerartsprover manuellt tas från patient till labb. Med LOKE blir tekniken mer användarvänlig genom automatiserad och kontinuerlig övervakning av patienters glukos-, laktat- och pyrovatvärden.

Produkten går även att använda vid exempelvis transplantationer, där det omedelbart går att avgöra om kroppen kommer stöta bort det nya organet eller inte. Denna process brukar annars ta upp till ett dygn, vilket kan leda till svåra konsekvenser för patienten.

”Det här är en extremt innovativ produkt som dessutom kommer i en design vi på M Dialysis är otroligt stolta över. LOKE är en helt unik produkt på vår marknad, och vi hade inte kunnat utveckla den utan Svekons hjälp och expertis.”

Olof Nord, VD, M Dialysis