SnigelDesign har bland annat tagit fram ett flertal specialryggsäckar, väskor, skydds- och funktionsvästar. SnigelDesign är högt ansedda världen över för sitt kundfokus och sitt unika sätt att utveckla och leverera produkter som användarna verkligen gillar. Eftersom de själva använder produkterna professionellt inom Hemvärnet så vet de vad som krävs för att få fram en riktigt bra produkt.

FÖRSTÄRKNING I UTVECKLINGSTEAMET

SnigelDesign bedriver all sin utveckling på plats här i Stockholm. De vände sig till Svekon för att få support i sin textila utveckling. Uppdraget skedde på plats i SnigelDesigns lokaler och syftade till att ta fram tillverkningsunderlag på nya textila produkter för främst personburen utrustning som skydds- och utrustningsvästar samt skräddarsydda väskor och höljen. Uppdraget handlade både om att förädla och förbättra befintliga produkter för att passa slutkundens behov samt att ta fram helt nya konstruktioner mot en kravspecifikation. Tomas Hultgren på Svekon har mångårig erfarenhet av utveckling av textila produkter såsom väskor, selar och lastnät.

Example One jakob.jensen@svekon.se 08-120 88 607 - JAKOB JENSEN, BUSINESS AREA MANAGER ”Åt Försvarsmakten arbetar vi ständigt med att ta fram de bästa och mest effektiva lösningarna. Detta för att de ska kunna fokusera på sin uppgift istället för på materielen. Genom vårt arbete bidrar vi till att värna om Sveriges demokrati och vårt sätt att leva.” JAKOB JENSEN BUSINESS AREA MANAGER