Skip to main content
BorlängeNyheterStockholm

Svekon med partners får uppdraget att byta drivenheter på Försvarsmaktens Bandvagn 206 och Bandvagn 208

Nordic Terrain Solutions AB, NTS har tecknat kontrakt med FMV. Kontraktet omfattar renovering och modifiering av Bandvagn 206 och Bandvagn 208. Leveranserna blir en viktig del för att säkerställa Försvarsmaktens förmåga och mobilitet i många år framöver.

Bolaget Nordic Terrain Solutions ägs tillsammans av bolagen Svekon, Granit Teknikbyrå, Huddig, Staffare och Swedish Power Improvement. Vårt projektteam består av experter från respektive bolag som samarbetar för att säkerställa en leverans som uppfyller kundens krav. Inom företagsgruppen finns alla de kompetenser och förmågor som krävs för att genomföra ett åtagande av detta slag.

Försvarsmaktens Bandvagn 206 och Bandvagn 208 anskaffades under sent 1970-tal och är nu i behov av renovering för att förlänga fordonens livslängd och förbättra deras prestanda.

Genom ett nytt avtal med FMV har Svekon med partners fått uppdraget som omfattar renovering och modifiering av minst 800 enheter. Införandet omfattar, utöver byte av motor och växellåda, även verktyg och reservdelar, utbildning av förare och tekniker samt uppdatering av befintlig dokumentation.

Vi är väldigt stolta och nöjda över att Svekon är en viktig del i att Bv206 och Bv208 uppgraderas och på så sätt levererar utökad förmåga till Försvarsmakten. Avtalet markerar också ett viktigt steg i vår tillväxt och utveckling.

– Martin Frisk, vice VD på Svekon