Skip to main content
BorlängeNyheter

”Jag har saknat att ha ett team”

Han projektleder till vardags och kör långlopp på Gelleråsen på fritiden. Lär känna Svekons senaste tillskott, Johan Stenman.

Du ska jobba som projektledare på Svekon i Borlänge. Vad har du gjort tidigare?
– Jag har en bakgrund inom produktutveckling och produktion av textila prylar. Främst väskor, selar och sådant. Det har varit mycket mot försvar och räddningstjänst.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?
– Att jobba i ett team! Det är något som jag har saknat egentligen under hela arbetslivet, att ha ett helt team med kreativa människor som drar framåt. I mina tidigare roller har jag varit ganska ensam, oavsett om det har varit kvalitet eller utveckling eller produktion. Nu finns det helt plötsligt en massa duktiga kollegor att lära sig- och sporras av. Det ser jag fram emot.

Vilken typ av projekt trivs du bäst med?
– Oj, svår fråga… jag tycker att alla projekt är roliga och givande på sitt sätt, men jag trivs nog bäst i såna som riktar sig mot yrkesanvändare. Militär, räddningstjänst och så.

Har du något hemmaprojekt?
– Ja, typ överallt. Jag renoverar en gård som jag håller på ta över efter min far. Det blir mycket snickerier och så hemma. 

Det går rykten om att du håller på med motorsport?
– Ja! På hobbynivå har vi ett litet team som kör långlopp, så vi är tre stycken som åker. Vi åker i en serie som heter Nordic Six Hours Cup (NSHC) i år. Det är fem deltävlingar som går på Gelleråsen och Kinnekulle, sen får vi se vad det blir nästa år.

Hur går en sån tävling till?
– På morgonen är det träning och kval i ungefär en timme. Man förbereder bilen och kollar att allting är i ordning, sen är det uppställning och efter det går starten. Sen kör man så många varv man kan på sex timmar. Man byter förare och tankar och grejar under tiden. Så det är kul, riktigt kul.