Skip to main content
Nyheter

Svekon presenterar: Produktutvecklaren med luft under vingarna

Fredrik Nisser header

Träffa Svekons Fredrik Nisser. Den borlängebaserade produktutvecklaren som även sommarjobbar – som professionell pilot.

Men mer om det senare. I sitt arbete som produktutvecklare på Svekon fokuserar Fredrik gärna på användarvänligheten i sina projekt.

–Det är absolut något som ligger nära mitt hjärta. Tänka hur folk gör, egentligen, när de använder en viss produkt. Det kan vara lätt annars att saker blir skrivbordsprodukter. De kan verka bra i teorin, men i verkligheten gör folk saker på något visst sätt. Man måste förstå på djupet hur folk fungerar och på riktigt gör, säger Fredrik.

Vad har du för utbildning?
– Dels är jag civilingenjör i ergonomisk design. Men sen är jag utbildad kommersiell pilot också. Flyget är ett gammalt intresse som alltid funnits där.

Faktum är att Fredrik faktiskt arbetat på heltid som professionell fraktpilot under fyra år. Ett intresse som i allra högsta grad finns kvar.

– Jag har inte släppt flyget helt nu heller; jag flyger professionellt på deltid över sommarmånaderna. Det jag gör nu är geologiska mätningar. Man flyger på 60 meters höjd och skannar mark.

Vad har du för fördelar av flyget i ditt arbete som produktutvecklare?
– Jag tror att man alltid har nytta av att ha olika intressen och utbildningar. Det ger en fler infallsvinklar. Men det gäller allt, både flyg, musik, skog och natur, som är några andra saker jag är intresserad av.

I december blev Fredrik och hans kollegor i Borlänge en del av Svekon. Något han ser väldigt positivt på. 

– Det är ett fantastiskt gäng med otroligt duktiga och positiva personer, både vi här och alla de jag träffat i Stockholm. Jag tycker det är jättespännande.