Skip to main content
Nyheter

”Hemma gör jag andra saker än det jag gör på jobbet”

På jobbet designar han kretskort, men på fritiden gör han helst helt andra saker. Träffa Svekons nya elektronikkonstruktör Stefan Stark.

Du har varit på ABB, AFRY och Senseair tidigare. Hur kommer det sig att det blev Svekon?
– Jag känner Frida (Prästings) sedan tidigare. Hon har indikerat att min kompetens skulle passa bra på Svekon. I våras fick jag se kontoret, träffa Borlänge-gänget, höra mer om Svekon och på den vägen är det.

Har du och Frida jobbat ihop?
– Nej, men vi har gemensamma vänner. Plus att hon ganska nyligen har flyttat, så vi bor nästan grannar numera.

Vad gjorde du på din senaste arbetsplats?
– Jag var på Senseair. De gör gassensorer för att mäta koldioxid, alkohol och andra gaser. Där jobbade jag med små kretskort, själva sensorkärnan, som vi sålde till andra företag som integrerade det i sin elektronik för att till exempel mäta luftkvalitet.

Har du något hemmaprojekt?
– Hemma gör jag andra saker än det jag gör på jobbet. Oftast finns det mycket att ta tag i med huset. Det har varit en hel del renovering genom åren men numera så tycker jag det är roligare att pyssla med mindre grejer som t.ex. möbler, cyklar och lampor. Jag gillar gamla rostiga saker som har använts flitigt men har hög kvalitét så att det går att använda i många år till.

Senast köpte jag en trebent lampfot på auktion, och så hade jag en gammal traktorstrålkastare från morfar som jag monterade längst upp på stången. Nu lyser den upp en tavla hemma i köket. Sånt är kul, tycker jag. Speciellt om man har en relation till grejerna.

Vad gör du annars på fritiden?
– Jag håller på en del med löpning, skidåkning och snowboard. Jag tycker om musik också, går gärna på små konserter där det blir mer intimt än en arenakonsert.