Skip to main content
Nyheter

”Jag gillar lite mer komplexa projekt”

Efter avslutat exjobb på Svekon hade han övertygat alla tillräckligt. Träffa Svekons nya stjärnskott, William Marin.

Du gjorde ditt exjobb hos oss på Svekon. Berätta lite om det!
– Vi vidareutvecklade en befintlig produkt som fanns, en stakmaskin för längdskidor som heter Nordic Ski Crosser.

Vad har du för utbildning?
– Jag har gått på KTH. Först en kandidat i design och produktframtagning, och sen en master inom mekatronik.

Vad kommer du göra hos oss på Svekon?
– Jag kommer jobba både med konstruktion och elektronikutveckling, och då med lite mer fokus på elektronikutveckling.

Vad ser du mest fram emot?
– Det här blir mitt första jobb, så det ska bli kul att komma in i arbetslivet och utvecklas i min roll. Sen tycker jag att det känns väldigt lockande att jobba i olika projekt, så att man får testa på många olika saker.

Vilken typ av projekt trivs du bäst med?
– Om jag utgår från hur det var i skolan, så gillar jag ofta när det är en mix av både mekaniska delar, elektronik och mjukvara. Så när det blir en kombination av flera olika saker, kanske lite mer komplexa projekt.

Vad gör du på fritiden?
– Jag har hållit på med lite hemmaprojekt tidigare, men inte så mycket för tillfället. Det blir mest att komma igång med att spela mer golf och träna lite just nu. Jag spelade lite golf när jag var yngre, men nu har jag haft ett avbrott på fem år och försöker komma igång igen.