Skip to main content

SUPPLY CHAIN

 

VI TAR HAND OM DITT PROJEKT FRÅN START TILL MÅL

På Svekon har vi ett komplett erbjudande för supply chain – från strategiskt inköp till operativt inköp och logistik. Det innebär att vi kan ta hand om ditt projekt från start till mål. Vi tar tillsammans fram en plan/kravlista på vad som är viktigast för dig som kund under processens gång. Allt från material till vilka leverantörer vi jobbar med.

I vårt erbjudande jobbar vi med flera praktiska delar för att kunna ge dig en så bra helhet som möjligt. Tack vare vår samlade erfarenhet från många olika typer av projekt i varierande storlek, kan du känna dig trygg med att vi har koll på hela kedjan.

Supply chain på 2 minuter

I filmen nedan får du en snabb överblick av vad vi erbjuder när det kommer till supply chain.

STORT KONTAKTNÄT INOM TILLVERKNING OCH TESTNING

Vi har ett stort kontaktnät inom tillverkning och kan erbjuda komplett tillverkning av svetsade konstruktioner, tunnplåt, skärande bearbetning och formbundet.

Därtill har vi idag ett brett erbjudande av tillverkare inom elektronik och kablage. Dessutom jobbar vi nära många olika komponentleverantörer och testinstitut. Vi jobbar också hårt med att säkerställa spårbarhet och rätt kvalitet i produktion. Det gör vi bland annat genom att ta fram en kvalitetsplan och testutrustning.

 

MINSKAT KLIMATAVTRYCK TILL ETT LÄGRE PRIS

Vi har en nollvision runt koldioxidutsläpp och hjälper dig gärna med hur du kan nå dina egna mål, både vad gäller utgifter och utsläpp.  Vi kan i många fall kan reducera dina kostnader, samtidigt som vi gör din tillverkningsprocess mer miljövänlig.

Vi jobbar också väldigt mycket med att säkerställa spårbarhet och rätt kvalitet i produktion. Det gör vi bland annat genom att ta fram en kvalitetsplan och testutrustning.

 

DELMONTAGE OCH SLUTMONTAGE I SERIEPRODUKTION

Ofta behövs också delmontage och slutmontage i serieproduktion som sker av en extern leverantör.​ Vi har ett stort kontaktnät av leverantörer, i olika kategorier och branscher, och hjälper er att hitta rätt leverantör för just ert projekt.

 

DEDIKERAT OCH ERFARET TEAM

När du jobbar med oss får du inte bara den samlade erfarenheten av fler än 50 ingenjörer, över 4 500 referensprojekt och en stor kunskap inom konstruktion och produktutveckling.

VÅRT SUPPLY CHAIN ERBJUDANDE

Utformning och konstruktionstjänster

Bred och djupgående kompetens inom områdena mekanik, elektronik, automation, process och mjukvara.

Regulatoriska tjänster och CE certifiering

CE-märkning av process och automationsutrustning. Maskindirektiv, LVD, EMC, PED, MDR.

Inköp och tillverkning av komponenter

Stort kontaktnät av tillverkare inom smide, tunnplåt, skärande bearbetning, formbundet, tryckkärl, elektronik, PCB och kablage.

Kvalitet och testning

Vi säkerställer rätt kvalitet och har ett stort kontaktnät för tredjeparts testinstitut samt partners för utvecklingstestning (pre-compliance)

Delmontage och slutmontage

Vi har kapacitet för mindre montage inhouse samt ett stort kontaktnät gällande partners och lokaler för delmontage och slutmontage av mekanik, process och elektronik.

Sänkta kostnader

Vi har gedigen erfarenhet av att göra insatser för att sänka tillverkningskostnaden för produkter och utrustning. 25 till 30 procent sänkning är ofta genomförbart.

Referenser supply chain

Svekon har ett komplett erbjudande för Supply Chain och har under många år genomfört kompletta åtagande. Svekon kan erbjuda följande: